ΕΒΡΑΖΕ ΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΑΙΜΑ

 

Ο Μανώλης Γλέζος ήταν ο πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ευρωβουλευτής. Η επιτυχία του οφειλόταν στο ότι είναι φίρμα και βέβαια, αλλά και διότι ήταν υποψήφιος με τη λίστα του πρώτου κόμματος, του Σύριζα. Αν έπαιζε με την Δημαρ ή, την Ελιά και το Ποτάμι θα έπιανε λιγώτερα ψάρια. Δεδομένο.

Ο Απόστολος Σιάντας έχει πεθάνει. Όσο ζούσε ήταν ξεχασμένος, πάντα στη σκιά του Γλέζου. Πού σημαίνει ότι εάν ο μακαρίτης Σιάντας κατέβαινε υποψήφιος βουλευτής, δήμαρχος, περιφερειάρχης, το πιθανότερο να μην είχε εκλεγεί. Παρ’ ό,τι δεν έκανε κάτι μικρότερο από τον Γλέζο. Αυτοί οι δυο φοιτητές κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη. Συνέβη σα σήμερα, τη νύχτα της 30ης προς 31ης Μαίου, το 1941.

Δεν πήραν καμία εντολή από κανέναν, ούτε εκτελούσαν κομματικό καθήκον οι δυο φοιτητές, της Ανώτερης Εμπορικής ο Γλέζος, της Θεολογικής ο Σιάντας. Αληθινοί πατριώτες, έβραζε το νεανικό αίμα τους, δεν άντεχαν να βλέπουν ένα κομμάτι πανί των κατακτητών στον Ιερό Βράχο, διέπραξαν εκείνη την ηρωική και αντιστασιακή ενέργεια.

Το κατέβασμα της γερμανικής σημαίας αποτέλεσε το μέγα και μοναδικό επικοινωνιακό πρόσημο του Μανώλη Γλέζου, που θέλοντας και μη το «εμπορεύθηκε» πολιτικά, πιο σωστά κομματικά.

Διαβάστε ακόμα:

Χοντροπαίκτης του 1821 με ράσο