Η ΜΕΧΡΙΜΠΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ EUROVISION

 

Το Νοέμβριο του 2005 εξελέγη πρόεδρος στο Αζερμπαϊτζαν ο γιος του αποθανόντος δικτάτορα της χώρας, όμως οι εκλογές δεν ήταν καθαρές. Το κόμμα «Γενί (Νέο) Αζερμπαϊτζάν» του Ιλχάμ Αλιέφ πήρε 64 από τις 125 έδρες της Βουλής, όμως η αντιπολίτευση κατήγγειλε εκτεταμένη νοθεία, ενώ οι διεθνείς παρατηρητές σημείωσαν ότι οι εκλογές δεν ικανοποίησαν τις διεθνείς προδιαγραφές εγκυρότητας.

Μην το λησμονήσω. Στις εκλογές του 2005 εξελέγη βουλευτίνα η 40χρονη σύζυγος του προέδρου της χώρας Μεχριμπάν Αλιέβα, μια «λαμπερή» γυναίκα, γεννημένη πρωταγωνίστρια της κοσμικής ζωής που ήδη την είχε κάνει εξώφυλλο το «Vogue».

Περισσότερα από 7 εκατομμύρια βαρέλια πετρέλαιο παράγει το Αζερμπαϊτζάν, που βρίσκεται στον απόλυτο έλεγχο της οικογένειας Αλιέφ. Άντρας και γυναίκα έχουν το απόλυτο κουμάντο κι αυτό βολεύει όσους νταραβερίζονται με το κυβερνητικό ζεύγος. Καμμία διαδικασία πολιτικού χαρακτήρα δεν τους εμποδίζει για να προχωρήσουν σε συμφωνίες.

Γιατί βρέθηκαν στην Αθήνα οι Αλιέφ; Θα χοντροκονομήσει η Ελλάδα αν φτιαχτεί το 2015 ο αγωγός φυσικού αερίου, που εξυπηρετεί το Αζερμπαϊτζάν, δηλαδή τον πρόεδρο Ιλχαμ και την γυναίκα του Μεχριμπάν, που μπορεί να έφερε στη χώρα της το φεστιβάλ τραγουδιού της Eurovision, αλλά η σκέψη δεν φεύγει από την κονόμα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση καθυστερεί, δεν έχει εγκρίνει ακόμα την προσυμφωνία Σαμαρά – Αλιέφ. Η Ντόρα Μπακογιάννη, που έχει παρτίδες με το Αζερμπαϊτζάν, προορίζεται από τον πρωθυπουργό ευρωπαϊκός επίτροπος. Παιχνίδι.

Μέσα στο παιχνίδι και η βράβευση απόψε στην Πνύκα της Μεχριμπάν Αλιέβα, διότι εκτός όλων των άλλων στο Αζερμπαϊτζάν είναι και πρόεδρος της ομοσπονδίας γυμναστικής. Θα βραβευθεί από την Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία στην οποία πρόεδρος είναι ο σύζυγος της Ντόρας Ισίδωρος Κούβελος.

Διαβάστε ακόμα:

Ντόρα και Μαρινάκης κάνουν μπίζνες με Αζερμπαϊτζάν