Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΧΟΥΝΤΙΚΗ, ΟΧΙ Ο ΑΔΩΝΗΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Από το τίποτα φτιάχνουν θέμα. Φοβερή κατάσταση. Ο Άδωνης Γεωργιάδης είναι χουντικός, είπαν. Φιλοχουντικός. Γιατί ο Στυλιανός Παττακός, ο Νο2 της δικτατορίας του έστειλε ένα βιβλίο του. Κάτι τέτοιο.

Δεν είμαι χουντικός, είπε ο πρώην υπουργός. Είμαι δεξιός. Μια τέτοια κουβέντα είναι ασόβαρη. Ο αποδυτηριάκιας, όμως, θα την κάνει σοβαρή. Πολύ σοβαρή.

Κατ' αρχήν τι θα πει χουντικός; Αυτός που συνεργάστηκε με τη χούντα. Αυτός που την υπηρέτησε. Η στρατιωτική δικτατορία αποσύρθηκε, για να κάνουμε ταμείο, δεν έπεσε, δεν την έριξε κανένας λαός, έγινε κανονική παράδοση εξουσίας από τον χουντικό στρατηγό Ζωιτάκη στον Καραμανλή.

Ούτε ο λαός, ούτε οι πολιτικοί, ούτε οι αντιστασιακοί έριξαν τη χούντα. Η “αλλαγή” έγινε το 1974, τότε που ο Άδωνης ήταν δύο χρονών.

Παρακάτω. Χουντικό δεν θα πω αυτόν που ανέχεται τη χούντα. Με στάση παθητική. Που δεν βγαίνει στους δρόμους να διαδηλώσει εναντίον της χούντας. Θα πω, όμως, χουντικό αυτόν που ψηφίζει υπέρ της χούντας. Η στιγμή για το ερώτημα.

Αν κατέβει στις εκλογές κόμμα όχι αέρα πατέρα χουντικό, αλλά συγκεκριμένα της χούντας της 21ης Απριλίου 1967. Πόσοι, λέτε, θα ψηφίσουν αυτό το κόμμα; Εγώ σου λέω τρεις φορές περισσότεροι απ' όσους θα ψηφίσουν το κόμμα των “Αντιστασιακών της 21ης Απριλίου”.

Το δικαστήριο αποφάσισε τρις εις θάνατον για τα καθάρματα Παπαδόπουλο, Παττακό, Μακαρέζο, την τριπλέτα της δικτατορίας. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, όμως, νταηλίκι δεν την εφάρμοσε την δίκαιη ποινή. Γιατί; Επειδή ένα πολύ ισχυρό κομμάτι του λαού είναι χουντικό, φιλοχουντικό.

Παρακάτω. Λέει ο Άδωνης: Είμαι δεξιός, όχι χουντικός. Δηλαδή; Ο πιο μεγάλος εχθρός του χουντικού είναι ο δεξιός. Δηλαδή; Ο χουντικός είναι δεξιός. Και δεξιός και χουντικός. Εκεί είναι που τον χαλάει τον δεξιό ο χουντικός. Επειδή εκτός από δεξιός είναι και χουντικός.

Το ίδιο και ο γνήσιος κομουνιστής. Θα ανεχθεί τον δεξιό, ακόμα και τον κομουνιστή, όμως όχι και ποτέ τον μαϊμού κομουνιστή, τον ψευτοαριστερό. Το πιο “εχθρικό” κόμμα για το ΚΚΕ είναι ο Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Αϊ σιχτίρ με τους κομματάρχες