ΤΟ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΗΔΗΜΑ

 

Θα τα διαβάζουν στην Ιστορία και την παραϊστορία της Ελλάδος όλα αυτά που συμβαίνουν εδώ και πέντε χρόνια και δεν θα τα πιστεύουν. Έγιναν όλα αυτά στους παπούδες μας, θα αναρωτιούνται μετά από χρόνια. Χωρίς να ξεσπάσει πόλεμος, να επιτεθεί στη χώρα ένας εχθρός. Ούτε αναφέρεται πως συνέβη μία θεομηνία, αλλεπάλληλες σεισμικές ισχυρές δονήσεις που έκαναν καλοκαιρινή όλη την Ελλάδα. Ούτε, τέλος, έπεσε μία επιδημία που εξολόθρευσε τον μισό πληθυσμό της χώρας.

Τέτοια αιχμαλωσία δεν έχει ξανασυμβεί όσο υπάρχει Ελλάδα. Μιλάνε τα γεγονότα. Τέτοια πειρατεία ποτέ άλλοτε. Έγινε η ιερή συμμαχία μίας νέας τάξης κοτζαμπάσηδων Ελλήνων και ξένων. Και οι συμμορίτες βάρεσαν στο ψαχνό. Η κονόμα, σου λέω. Βρήκαν κι έκαναν. Τι θα πει αυτό;

Αυτό που σου λέω. Βρήκαν κι έκαναν. Μία χώρα με λεφτά, με δυνατότητες, αλλά και με πολίτες που τα περιμένουν όλα από τους πολιτικούς. Όχι οι ίδιοι να δημιουργήσουν. Να παράξουν. Να δραστηριοποιηθούν εμπορικά, επιχειρηματικά, και μιλάω για μικρομπίζνες, ο καθένας ανάλογα με τα κυβικά του.

Βρήκαν κι έκαναν σημαίνει ότι βρήκαν ψοφοφόρους που περιμένουν να βολεύονται από τις υποσχέσεις των πολιτικών. Όχι πως φταίνε οι πολιτικοί, έτσι τους ήθελε ο Έλληνας, ο μέχρι προχθές ραγιάς. Και κάποτε φθάνει η ώρα του κακού. Τα έβαλαν κάτω οι πολλοί, οι μεν και οι δε, και ξεκίνησε το πήδημα. Το πιο μεγάλο πήδημα. Ξύλο όσο αντέχεις.

Διαβάστε ακόμα:

Να γλυτώσουμε τα κερατιάτικα