ΓΙ' ΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ

 

Να το καταλάβω. Γιατί γίνονται εκλογές; Να διορίσει ο λαός την κυβέρνησή του. Να ζητήσει, δηλαδή, από ένα κόμμα, ίσως από δύο και τρία κόμματα, να φτιάξουν κυβέρνηση. Αυτός είναι ο στόχος των εκλογών. Στήνουμε τις κάλπες όχι για να κάνουμε την πλάκα μας. Όχι επειδή δεν έχουμε κάτι καλύτερο.

Ο μαλάκας που ψηφίζει, δηλαδή ο λαός, με τις εκλογές στην πραγματικότητα παραδίδει τα υπουργεία του, τον κρατικό μηχανισμό ολόκληρο, το δημόσιο ταμείο, τη διαχείριση των κρατικών εσόδων, σε κάποιους πολιτικούς οι οποίοι υποτίθεται εκπροσωπούν κάτι ιδεολογικό, κοινωνικό, κομπιναδόρικο, απατεωνίστικο. Κάτι τέλος πάντων.

Κι όλοι αμείβονται. Δεν είναι τζάμπα η δουλειά του πολιτικού, του εκλεγμένου βουλευτή, υπουργού. Ο Σύριζα, λέει, δεν θα σταματήσει να ζητάει εκλογές. Αυτό είναι που δεν καταλαβαίνω. Τον Σαμαρά και τον Βενιζέλο τους στείλαμε να κάνουν κυβέρνηση. Να κυβερνάνε. Τον Τσίπρα και τους άλλους του Σύριζα τους στείλαμε στη Βουλή να κάνουν αντιπολίτευση, να ελέγχουν την κυβέρνηση. Κι όχι να ζητάνει από τους άλλους να παραιτηθούν και να προκηρύξουν πρόωρες εκλογές; Δεν πληρώνουμε γι' αυτή τη δουλειά την αντιπολίτευση.

Ωραίο κόλπο η δημοκρατία. Εγώ που δεν είμαι μαλάκας έχω ένα οικόπεδο. Κι αρχίζω να το κτίζω. Αναθέτω σ' έναν εργολάβο, μηχανικό, να μου το σηκώσει το σπίτι. Και από την πρώτες κιόλας εβδομάδες της οικοδομής προσλαμβάνω κι έναν άλλο εργολάβο για να γκρεμίζει το σπίτι που κτίζω. Εγώ που δεν είμαι μαλάκας.

Έτσι που λες. Η γνωστή βιόλα της αντιπολίτευσης. Εμείς θέλουμε εκλογές. γι΄αυτό μας πληρώνει το αφεντικό.

Διαβάστε ακόμα:

Μετά τον Κώστα, τον Γιώργο και τον Αντώνη