Ο ΚΑΘΕ ΑΡΧΙΑΛΗΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Πηγή: FOSPHOTOS
 

Μια φορά κι έναν καιρό, πριν από χρόνια, ένα ρεμάλι του κερατά κτύπησε την πόρτα ενός ασφαλιστικού φορέα. Τους ρώτησε το απλούστατο: Εάν σας δίνω κάθε μήνα χίλια ευρώ, μετά από πόσα χρόνια θα μου βγάλετε σύνταξη και με ποιο ποσό; Τον ρώτησαν ποιος είναι ο μισθός του. «Δεν εργάζομαι, κύριοι, τεμπελόσκυλο είμαι, ούτε πρόκειται να δουλέψω, έχω λεφτά, μπόλικα στην άκρη, αλλά επειδή γεννήθηκα αραχτός και αραχτός θα πεθάνω, κινδυνεύω να μείνω ρέστος. Έτσι, λοιπόν, σκέφθηκα να εξασφαλίσω τα γηρατειά μου με σύνταξη».
Τον πέρασαν για βαρεμένο. Κι όμως, ο άνθρωπος έκανε τίμια και ξεκάθαρη πρόταση. Πόσα θέλετε και μετά από πότε θα μου ξηγιέσθε κι εσείς το μηνιάτικο. Δεν κατάλαβα. Τι τους νοιάζει αν κάποιος καταθέτει μηνιαίως την εισφορά του από μισθό ή, από τα έτοιμά του. Εάν είναι εργαζόμενος ή, όχι.

Χωρίς πλάκα. Οι ληστές τραπεζών είναι παράνομοι, είναι εγκληματίες, όπως όποιος αρπάζει νταηλίκι ξένη περιουσία. Χειρώτερο από τους μασκοφόρους που μπουκάρουν σε σπίτια είναι το κράτος όταν νόμιμα ληστεύει τα λεφτά του άλλου. Δεν κρίνεται η κυβέρνηση. Κι εγώ να ήμουν πρωθυπουργός το ίδιο θα έκανα. Θα κατέφευγα στην εύκολη λύση. Στη ληστεία. Στο κουτσούρεμα της σύνταξης. Πολιτικός είμαι, παραμύθης, όχι μεσίας, ούτε δημιουργικός επιχειρηματίας να παράγω χρήματα.

Γιατί στήθηκε το κόλπο «Συνταξιοδότηση»; Επειδή η κοινωνία, οι προστάτες της κοινωνίας  ήθελαν να βοηθήσουν τους λεχρίτες πολίτες, τους ανίκανους να διαχειρισθούν μόνοι τους τα του οίκου τους, όταν θα είναι ανίκανοι να εργάζονται.

Το πιο πρόστυχο είναι ότι η σύνταξη θεωρείται «προνόμιο», κοινωνική «προσφορά», ενώ πρόκειται για γνήσια ατομική υπόθεση, αφού στηρίζεται στο χρήμα του ατόμου που θα πρέπει να επιστρέψει στο άτομο.

Μέχρι πρότζεκτ μπαλκονάτο το έπαιζαν οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί. «Θα αυξήσω τις συντάξεις». Με ποιανού λεφτά, ρε αρχιαλήτη, θα αυξήσεις τις συντάξεις; Άσε ότι δεν υπάρχει ΟΥΤΕ ένας αδικημένος χαμηλοσυνταξιούχος. Για τη μικρή σύνταξη οι ίδιοι φταίνε. Όπως φταίνε οι ίδιοι οι μαλάκες υψηλοσυνταξιούχοι που τους τα έπαιρναν χοντρά για χρόνια. Και σήμερα, και τους φορολογούν το «εισόδημα» από τη σύνταξη και το ληστεύουν.