Η ΚΟΝΤΡΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΣΕΡ

 

Ο σερ της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ έχει εγκαταλείψει την ομάδα κι ασχολείται με το Better Together. Τι είναι πάλι τούτο; Είναι η παράταξη του «Ναί» στο δημοψήφισμα που θα γίνει στην Σκωτία στις 18 Σεπτεμβρίου: Να παραμείνει ή, όχι στο Ηνωμένος Βασίλειο; Ο σερ Άλεξ Φέργκυουσον, όπως ο τραγουδιστής Ροντ Στιούαρτ, η ηθοποιός Έμα Τόμσον κι ένα σωρό άλλοι επώνυμοι Σκωτσέζοι είναι με το «Ναι», με το Better Together, με το Καλύτερα Μαζύ.

Μαλακίες, λέει ο αποδυτηριάκιας. Τι θα πει Είμαι υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, όπως ο Σων Κόνερυ και η συγγραφέας του Χάρυ Πότερ, Τζι Κ. Ροουλιγκ, και ψηφίζω «Όχι». Μιλάμε σοβαρά. Δεν υπάρχει σήμερα ανεξάρτητη χώρα. Δεν υπάρχει ανεξαρτησία, ούτε οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Κίνα, οι πιο ισχυρές δυνάμεις της γης είναι ανεξάρτητες.

Είναι τέτοιο το παγκόσμιο νταραβέρι το οικονομικό, που η κάθε χώρα για να διατηρήσει τη θέση της στο χάρτη, για να τη βελτιώσει, δεν μπορεί παρά να παίζει μπάλλα εξαρτώμενη από τους άλλου, έστω υποδεέστερους.

Λίγες μέρες πριν από το δημοψήφισμα οι Σκωτσέζοι θα αποφασίσουν μετά από 307 χρόνια αν θα αποτελούν κομμάτι της Βρετανίας. Με το «Ναι» είναι 39%, με το «Όχι», δηλαδή την ανεξαρτησία, το 38%, ενώ 23% παρουσιάζονται αναποφάσιστοι.

Πρόβλεψη αποδυτηριάκια: Σε περίπτωση που ο Σων Κόνερυ, σερ κι αυτός χρισμένος από την βασίλισσα της Αγγλίας, νικήσει τον σερ τσίχλα, μετά από κάποιο διάστημα θα ξαναγίνει δημοψήφισμα διότι δεν θα τους κάτσει καλά το «Όχι».

Διαβάστε ακόμα:

Και για Τσίπρα ικανός ο ελληνικός λαός