Ο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΟΝ ΠΑΠΑ

Πηγή: Fosphotos
 

Έχω μια απορία. Σοβαρότατη και βασανιστική απορία. Για να λύσει τα διεθνή προβλήματα κι όχι τα εθνικά τα δικά μας, όπως ο ίδιος ο Τσίπρας παραδέχθηκε, συναντήθηκε γι' αυτό το λόγο με τον Πάπα της Ρώμης, τον μπροστινό της ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας. Η απορία μου είναι η εξής:

Ο Θεός κάνει νταραβέρι μόνο με την Ρώμη, όχι με την Κωνσταντινούπολη;

Ο Πάπας ο φουκαράς δεν μπορεί να καταργήσει τη φτώχεια στον κόσμο, όπως επιθυμεί και ο Τσίπρας. Ούτε να σταματήσει τους πολέμους, όπως επιθυμεί και ο πρόεδρος του Σύριζα. Το μόνο που μπορεί να κάνει ο Πάπας κι όχι ο Τσίπρας είναι να προσευχηθεί στον Θεό. Να κάνει δεήσεις, μετάνοιες, νηστείες, ολονυχτίες.

Και ξανά μανά ρωτάω ο αφελέστατος. Ο Θεός, που μόνον αυτός μπορεί να δώσει λύσεις, όχι ένας αρχηγός κόμματος, άλλωστε γι' αυτό ο Τσίπρας ζήτησε να επισκεφθεί τον Πάπα, ρωτάω, ο Θεός δεν έχει πνευματική επικοινωνία με τον δικό μας πατριάρχη, των ορθόδοξων;

Ένα πράμα σκέπτομαι, πουθενά αλλού δεν πάει το μυαλό μου. Ο Τσίπρας πήγε στον πατριάρχη Βαρθολομαίο κι αυτός του είπε: Αλέξη, είμαι αμαρτωλός, ο Θεός μ' έχει τιμωρία. Καλύτερα πήγαινε στον Φραγκίσκο, αυτουνού τα ρουσφέτια τα ακούει ο μεγαλοδύναμος”.

Διαβάστε ακόμα:

Η παπαριά του Πάπα