ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

 

Το 2009 κερδίζει τις εκλογές ο Γιώργος Παπανδρέου. Φοβερά πράγματα. Ακριβώς πριν από 5 χρόνια ο γιος του Ανδρέα Παπανδρέου που υπέστη ήττες και συντριβές από τότε που έγινε αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, φθάνει σε εκλογικό θρίαμβο. Και η ΝΔ γνωρίζει ήττα με ιστορικό χαμηλό. Αν τα δεις τα πράγματα με ψυχρό και λογικό μάτι, τότε το κλείνεις το βιβλίο της πολιτικής. Τέλος πάντων.

Στις εκλογές του 2012 πρώτο κόμμα η ΝΔ. Γιατί, ρε; Μόλις πριν δυόμισυ χρόνια ο κόσμος την έφτυσε την ΝΔ. Τι άλλαξε; Τίποτα. Απλά πρόεδρος ανέλαβε ο Σαμαράς αντί του Καραμανλή. Αν μιλάμε δημοκρατικά αυτό δεν είναι αλλαγή. Υποτίθεται ότι τα κόμματα δεν είναι προσωπικά μαγαζιά, συμμορίες με αρχηγό, αλλά οργανισμοί με αρχές.

Να πω κάτι άλλο. Αν ο Σαμαράς ήταν αρχηγός σ' άλλο κόμμα, σ' ένα μικρό, όχι στη ΝΔ, θα έβγαινε πρώτος στις εκλογές του 2012; Όχι. Άρα; Αφού δεν είναι κάτι το συνταρακτικόν ότι η ΝΔ άλλαξε πρόεδρο, αφού η ΝΔ ήταν αυτή που ήταν, γιατί ο λαός την ανέδειξε πρώτο κόμμα, ενώ την είχε καταδικάσει το 2009;

Παρακάτω. Στις προσεχείς εκλογές είναι περισσότερο από σίγουρο ότι χάνει ο Σαμαράς και κερδίζει ο Τσίπρας. Μαλακία είπα. Κανένας Τσίπρας δεν θα κερδίσει, ο λαός θα κερδίσει. Μία ακόμα νίκη θα πετύχει ο λαός. Μιλάμε σοβαρά. Ο λαός νίκησε το 2007, όχι ο Καραμανλής. Ο λαός νίκησε το 2009, όχι ο Παπανδρέου. Ο λαός κέρδισε και τις δύο φορές το 2012, όχι ο Σαμαράς.

Ποιος Τσίπρας; Δεν υπάρχει περίπτωση να κερδίσει αυτός. Ο λαός θα κερδίσει πάλι. Το μόνο που θα κάνει ο Τσίπρας είναι να πανηγυρίσει τη νίκη του λαού. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί οι πολιτικοί δεν κάνουν απεργία