ΚΟΥΜΑΝΤΟ Η ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΣΥΡΙΖΑ

 

Αγγλικό παπόρι, η φρεγάτα “Μαδαγασκάρη”, φέρνει το 1833 στο Ναύπλιο τον Όθωνα για να γίνει βασιλεύς της Ελλάδος. Τα γεγονότα μιλάνε μόνα τους με γλώσσα που δεν θέλουν, ίσως δεν μπορούν να την καταλάβουν οι μαλάκες, ίσως και οι απατεώνες.

Αγγλικό παπόρι, το “Σκύλλα” παραλαμβάνει μετά από 29 χρόνια τον Όθωνα για να τον μεταφέρει στην Βενετία, όταν τον κατάργησαν οι “δημοκρατικές” δυνάμεις του στρατού. Σα σήμερα, 12 Οκτωβρίου, το 1862, δύο ημέρες μετά το πραξικόπημα, επανάσταση το είπαν, Όθων και Αμαλία εγκαταλείπουν οριστικά την Ελλάδα. Λίγο μας ενδιαφέρει ότι ο Όθων πέθανε στην πατρίδα του, την Βαυαρία, στα 52 του χρόνια.

Σα σήμερα, λοιπόν, πριν 154 χρόνια ανατράπηκε ο Όθων και σε “συνεργασία” με την επαναστατική κυβέρνηση της αριστεράς και της προόδου της εποχής η Αγγλία ανέλαβε να βρει νέο βασιληά από την Ευρώπη. Πόσα πράγματα στην Ελλάδα μας ΔΕΝ άλλαξαν! Είπαμε, όμως, να μιλήσουμε με γεγονότα.

Με το που εκθρονίζουν τον Βαυαρό οι υπερήφανοι Έλληνες, που δεν δέχονται ξενοκίνητο ελέω Θεού μονάρχη, ρίχνουν την προκήρυξή τους (επί λέξει): “Τα δεινά της Πατρίδος έπαυσαν. Άπασαι αι επαρχίαι και η πρωτεύουσα συνενωθείσαι μετά του στρατού έθεσαν τέρμα εις αυτά, ως πιστή δε απόφασις του Ελληνικού Έθνους ολόκληρου κηρύττεται και αποφασίζεται. Η βασιλεία του Όθωνος καταργείται. Η αντιβασιλεία καταργείται. Ζήτω το Έθνος! Ζήτω η Πατρίς!”.

Δεν χρειάζεται να πεις τίποτα. Είπαμε. Δεν είπαμε; Μιλάνε τα γεγονότα. Προσωρινή κυβέρνηση αναλαμβάνουν ο Υδραίος πολιτικός Δημήτρης Βούλγαρης, ο ήρωας του κατά θάλασσα αγώνα της Ανεξαρτησίας Κωνσταντίνος Κανάρης και ο Βενιζέλος Ρούφος.

Η τριανδρία εκπροσωπεί τα συμφέροντα της αγγλικής πολιτικής, άλλωστε δεν μπορεί να κάνει διαφορετικά, και από κοντά αβαντάρουν έμποροι και μεγαλοεπιχειρηματίες, τοκογλυφικά κεφάλαια σαράφηδων επί οθωμανικής κατάκτησης, εφοπλιστές και σ' όλα μέσα η Εθνική Τράπεζα.

Να το τελειώνουμε. Με την κυβέρνηση Βούλγαρη, τον Σύριζα της εποχής, έχει επαφές ο έκτακτος απεσταλμένος στην Αθήνα Άγγλος Έλιοτ, με σκοπό να επιλέξουν νέο βασιληά.
Στη Βουλή των Κοινοτήτων Άγγλος βουλευτής ειρωνεύεται “Το ελληνικόν στέμμα περιφέρεται ανά την Ευρώπη εκπλειστηριαζόμενον παρά της αγγλικής κυβερνήσεως”. Και ένας άλλος Άγγλος βουλευτής, όταν συζητούσαν το ελληνικό ζήτημα στην αγγλική Βουλή είπε “Προτείνουν τον ελληνικό θρόνο κατά σειρά στους άρρενες βλαστούς των μικρών γερμανικών αυλών, υποτελών στην αγγλική δυναστεία, και απορρίπτεται διαδοχικά από τους πειναλέους τούτους πρίγκηπες”.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς βρέθηκαν οι Ιταλοί στη Ρόδο