Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΤΑ 'ΧΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ

Πηγή: Fosphotos
 

Το να είσαι στην απ' έξω, δηλαδή να μην κάθεσαι σε καρέκλα εξουσίας, τότε παίρνεις πόντους, ακόμα και μαλακίες να κάνεις. Απεναντίας, όταν είσαι κυβέρνση, δήμαρχος, περιφερειάρχης, ό, τιδήποτε, και έργο να παράγεις, σωστός να είσαι, δεν είναι σίγουρο ότι δεν θα έχεις κόστος, φθορά. Τι χαμπάρια με την κυρία Ρένα Δούρου που σήμερα διαθέτει την πιο χοντρή εξουσία απ' όλα τα στελέχη του Σύριζα;

Έτσι είναι. Σαν περιφερειάρχισσα η μεγαλοκοπέλλα έχει τη μεγαλύτερη κρατική εξουσία μετά τον πρωθυπουργό. Ο Τσίπρας απλά είναι το κουμάντο, ο πρώτος παίκτης στην αντιπολίτευση. Δεν κατέχει πόστο εξουσίας, με την έννοια ότι δεν αποφασίζει, δεν έχει μπάτζετ για έργα, για οτιδήποτε, όπως η συντρόφισσα Δούρου.

Το άλλο. Η Δούρου πλέον δεν εξαρτάται από τον Σύριζα. Δεν τον έχει ανάγκη. Ό, τι βοήθεια, ό, τι αβάντα πήρε από το κόμμα μέχρι τις περιφερειακές εκλογές. Ο Τσίπρας είναι αυτός που εξαρτάται από την Δούρου! Δηλαδή; Αν κάνει μαλακίες η Δούρου αυτό επηρεάζει τον Σύριζα, την προσπάθειά του να πάρει τις εκλογές. Και τι γίνεται;

Τίποτα δεν γίνεται. Η κυρία Δούρου είναι μέχρι στιγμής η απογοήτευση, κατά την εκτίμηση της ηγετικής ομάδας του Σύριζα. Ότι το κορίτσι δεν πάει καλά. Και μας κάνει ζημιά. Και δεν δείχνει ικανή να παρουσιάσει έργο, και από την άλλη κερδίζει αρνητική δημοσιότητα.

Άσε ότι η Δούρου ήδη άρχισε να κάνει αντιπολίτευση! Κάνει παιχνίδι σα να είναι αντιπολίτευση, ενώ είναι κυβέρνηση. Ενώ ό, τι θέλει μπορεί να το κάνει, διότι έχει ανεξαρτησία διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια σα θεσμός. Κι όμως το παίζει ότι την... σαμποτάρει ο Σαμαράς, ότι της βάζει τρικλοποδιές η κυβέρνηση. Κουφά πράγματα.

Η Δούρου δεν είναι κάποια τυχαία. Κάποια γλάστρα στον Σύριζα που την είδανε μπάνικη και την μοστράρανε αντίπαλο του Σγουρού. Είναι, μάλλον ήτανε κολλητάρι του Τσίπρα και το κόμμα ποντάρει πολλά επάνω της. Σήμερα οι σχέσεις Δούρου και του επιτελείου του Τσίπρα δεν είναι καλές. Εύκολα η ΝΔ μπορεί να παίξει το πλάνο ότι όπως η Δούρου έτσι και ο Τσίπρας αύριο σαν πρωθυπουργός θα είναι της πλάκας.

Διαβάστε ακόμα:

Μπλέξαμε με τους αντισυστημικούς