ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΣΕ ΡΟΖ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

 

Μιλάνε για κάθαρση και εξυγίανση. Ανέκδοτο. Και βάζουν τη δικαιοσύνη να ερευνήσει τις υποψίες, τις καταγγελίες, τα σκάνδαλα. Το ανέκδοτο. Ο βρώμικος δεν μπορεί να κάνει ξεβρώμισμα. Δεν γίνεται ποτέ. Ο λερωμένος, έτσι για ξεκάρφωμα, άντε να σκουπίσει λίγο. Όχι να καθαρίσει τη μπουγάδα. Ποτέ.

Ποια δικαιοσύνη; Έστω ότι είναι πράγματι καθαρή η δικαιοσύνη. Έστω ότι είναι πράγματι ανεξάρτητη. Τι μπορεί να κάνει όταν λείπουν τα στοιχεία; Μια ζωή τα σκάνδαλα μια τύχη έχουν, να καταλήγουν στα ράφια. Στα αζήτητα.

Τα πάντα όλα τα ξέρουν οι μυστικές υπηρεσίες. Οι κρατικές μυστικές υπηρεσίες. Η ελληνική και οι ξένες. Είμαι πρωθυπουργός και συμφωνώ με τον υπουργό μου να προχωρήσει στη βρώμικη συμφωνία με την ξένη πολυεθνική εταιρεία. Είμαι κορόϊδο; Σε καμμία περίπτωση. Άρα;

Θα βάλω εγώ ο …καθαρός πρωθυπουργός, ο …έντιμος προϊστάμενος την Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών να παρακολουθεί τον υπουργό μου. Τι κάνει. Αν προχωρήσει την συμφωνία με την ξένη εταιρεία, όπως είχαμε συνεννοηθεί οι δυο μας ή, ο κερατάς άρπαξε περισσότερα. Και σε ποιον λογαριασμό στο εξωτερικό μπήκαν τα λεφτά.

Αυτή τη δουλειά κάνουν οι Μυστικές Υπηρεσίες, παρακολουθούν τους υπουργούς κι όταν πάνε για κατούρημα. Και με ποιες και με ποιους πάνε στο κρεββάτι.

Διαβάστε ακόμα:

ΠΑΣΟΚ, Παπανδρέου και λαμογισμός