ΟΠΩΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΕΚΠΛΗΞΗ ΣΤΗ ΜΠΑΛΛΑ

 

Μου 'φυγε το ακουστικό από το χέρι. Μιλάμε για φοβερά πράγματα. Δεν το περίμενα ποτέ να το ακούσω ειδικά από τον συγκεκριμένο άνθρωπο που μου τηλεφώνησε. Πάει χάλασε ο κόσμος. Εντελώς.

Είχαμε καιρό να τα πούμε και, μετά τα πρώτα τα εισαγωγικά και αλληλοενημερωτικά, μου την πέταξε κατ' ευθείαν στο λαβύρινθο του δεξιού αυτιού. “Πώς τα βλέπεις, θα πέσει η κυβέρνηση;...”. Δεν ψυλλιάστηκα.

-Τι ερώτηση είναι αυτή, αν θα πέσει η κυβέρνηση, γιατί με ρωτάς, του κάνω κατάπληκτος.
“Να φτιάξουν λίγο τα πράματα...” μου λέει αθώα.
Όχι, ρε! Σοβαρός και συγκροτημένος άνθρωπος να ελπίζει σ' ένα καλύτερο αύριο, επειδή θα αλλάξει η κυβέρνηση, επειδή θα φύγουν αυτοί που παριστάνουν την κυβέρνηση και θα 'ρθουν άλλοι που θα παριστάνουν κι αυτοί την κυβέρνηση.

Τελείωσε! Είμαστε καταδικασμένοι. Όταν κυκλοφορούν τέτοια μυαλά. Να αντιμετωπίζουν ποδοσφαιρικά την πολιτική κατάσταση στον τόπο. Ότι όπως σ' ένα παιχνίδι στο γήπεδο συμβαίνει η έκπληξη, να προκύψει το ίδιο και μετά τις εκλογές. Να μας έλθει το καλύτερο.

Είσαι μπουρδέλο για δεκαετίες, δεν θα το κάνεις από κωλοχανείο σε βυζητάδικο κυριλάτο, νοικοκυρεμένο και ελεγχόμενο, επειδή θα εκλεγεί μια δήθεν άλλη κυβέρνηση από τον ίδιον λαό, από την ίδια κοινωνία. Τι να πεις. Ειλικρινά απογοητεύθηκα από τον φίλο μου που χρόνια πολλά τον γνώριζα με καθαρό μυαλό. Τι μου είπε;

“Έχεις δίκαιο, έγινα μαλάκας, μαλάκεψα..., θύμα είμαι κι εγώ μ' όλα αυτά που ακούω από τις τηλεοράσεις..., μέσα στην απελπισία μας μ' αυτά που τραβάμε δεν είναι δύσκολο να περιμένεις το θαύμα, το καλύτερο από μία άλλη κυβέρνηση”.

Διαβάστε ακόμα:

Επίθεση στον Τσίπρα για το ...μέλι