ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΟ ΜΠΟΝΑΜΑ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ

 

Πρωτοχρονιάτικος, τελικά θα είναι ο μποναμάς του Γιώργου Παπανδρέου στο ΠΑΣΟΚ. Για λόγους που δεν διευκρινίστηκαν, αποφάσισε να μεταθέσει την εξαγγελία για την ίδρυση νέου κόμματος από τις 30 Δεκεμβρίου ,όπως είχε αποφασίσει αρχικά, στο τριήμερο 2-4 Ιανουαρίου. Μετά, δηλαδή, την πρωτοχρονιά και πριν από τα Φώτα.

Οι πηγές του αποδυτηριάκια επιμένουν ότι το καράβι μπάζει νερά και ο πρώην πρωθυπουργός το ξανασκέφτεται. Και πώς να μην το ξανασκεφτεί όταν, ένα ακόμη από τα δικά του πολιτικά δημιουργήματα, η Μαριλένα Κοππά του έκλεισε κατάμουτρα την πόρτα.

«Εγώ τώρα πάω στη ΔΗΜΑΡ» ήταν η απάντηση που έδωσε στην πρόταση του να τον ακολουθήσει. Και μιλάμε για μία κυρία την οποία είχε διορίσει ευρωβουλευτή, με τα μισθά, τα ταξίδια και όλα τα σέα και τα μέα των Βρυξελλών και που τώρα περιλαμβάνεται, όπως λέγεται, στις αποσκευές του Κουβέλη για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μαγαζί γωνία. Ποιός Γιώργος ,ποια Αλλαγή και κουραφέξαλα.

Ο Γιάννης Ραγκούσης, ο πιο στενός του συνεργάτης όταν ήταν πρωθυπουργός, το είπε πιο κομψά. Αντί να του κλείσει κατάμουτρα την πόρτα, του πρότεινε να μην κάνει κόμμα αλλά να μπεί στους συνδυασμούς και αν θέλει ας διεκδικήσει την αρχηγία στο συνέδριο του κόμματος μετά τις εκλογές.

Το μεσημέρι της Δευτέρας, έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων και ο Ανδρέας Λομβέρδος τον επισκέφθηκαν στο γραφείο του για να τον μεταπείσουν, αλλά απάντηση δεν πήραν. Έτσι, άλλωστε, κάνει με όλους όσοι του προτείνουν να μην προχωρήσει.

Την ίδια ώρα οι άνθρωποι του ΓΑΠ με επικεφαλής τον παρά λίγο πρωθυπουργό Φ. Πετσάλνικο, τον πρώην υπουργό Μιχάλη Καρχιμάκη και τον γνωστό και μη εξαιρετέο Γιώργο Παναγιωτακόπουλο συνεχίζουν τη στρατολόγηση μεσαίων στελεχών. Τα ίδια στελέχη δέχονται πιέσεις και από το …άλλο ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου. Πως αντιδρούν; Κλείνουν την πόρτα και στους δύο.

Διαβάστε ακόμα:

Οι γυναίκες που έφτυσαν τον Γιωργάκη