ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ!!!

πηγή: Fosphotos
 

Ένα ρίγος διαπερνά τα στελέχη των κομμάτων στο ενδεχόμενο η Χρυσή Αυγή να είναι το τρίτο κόμμα της Βουλής και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υποχρεωθεί από το Σύνταγμα να αναθέσει διερευνητική εντολή και στον Μιχαλολιάκο.

Παγκόσμια πρωτοτυπία! Ένας προφυλακισμένος, ως αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης, να είναι ταυτόχρονα και εντολοδόχος πρωθυπουργός. Να συζητά, δηλαδή, με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς το ενδεχόμενο κυβερνητικής συνεργασίας με πρωθυπουργό τον ίδιο. Ασύλληπτο. Ο απόλυτος εφιάλτης για όλους αυτούς που έστησαν ποινικά στον τοίχο την Χρυσή Αυγή.

Ένας τρόπος υπάρχει να μη συμβεί αυτό. Να σχηματιστεί κυβέρνηση από το ΣΥΡΙΖΑ ή, την ΝΔ, ώστε να μην έρθει ποτέ η σειρά του Μιχαλολιάκου να πάρει την εντολή, στην περίπτωση βέβαια που βγει τρίτο κόμμα.

Τρελλό σενάριο, αλλά τίποτε δεν αποκλείεται. Πιο πιθανό είναι και το άλλο. Το ενδεχόμενο να καθίσει ο Μιχαλολιάκος στο ίδιο τραπέζι με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς στη σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, σε περίπτωση που αποβούν άκαρπες οι διερευνητικές εντολές.

Να δούμε από τα πρακτικά του Προεδρικού Μεγάρου τι έγινε το 2012 ,όταν και τότε η κυβέρνηση ήταν προϊόν διαβουλεύσεων μεταξύ των κομμάτων.

Η Παπαρήγα ζήτησε διευκρινίσεις από τον Παπούλια για την απουσία του Νίκου Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής από τη σύσκεψη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της απάντησε ότι ο Μιχαλολιάκος εκλήθη μεν στο Προεδρικό, αλλά αρνήθηκε να συμμετάσχει.

Η Παπαρήγα δεν έκρυψε την... ευχαρίστησή της που δεν παρέστη ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, όπως προκύπτει και από τα πρακτικά:

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, εκλήθη.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Δεν θα μιλούσα για λογαριασμό σας, αλλά δεν θα ήξερα τι να πω. Το κάνω καθαρά για να είμαι βέβαιη.

ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ (Πρόεδρος της Δημοκρατίας): Όχι, είμαι πολύ συνεπής.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ (Γενική Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας): Εντάξει, είμαι ευχαριστημένη που δεν ήρθε, δεν το κρύβω, αλλά ήθελα να ρωτήσω.
(Γέλια)

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας και πάλι γέλια:
ΑΛΕΞΙΟΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς): Θα παρουσιαστεί ότι αγωνιάτε για να συμμετάσχει!

Διαβάστε ακόμα:

Στη γωνία περιμένει πάντα ο Αβραμόπουλος