ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΙ Β ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ

 

Τη θέση του πρωθυπουργού ζήλεψε ο Ευάγγελος Βενιζέλος με την δήλωσή του ευθαρσώς ότι στόχος του στις εκλογές είναι να πάρει την τρίτη διερευνητική εντολή. Αυτό θα πει ότι το ΠΑΣΟΚ πρέπει να βγει τρίτο κόμμα για να μπορέσει ο αρχηγός του να το παίξει εντολοδόχος πρωθυπουργός για τρεις μέρες.

Το ίδιο όνειρο έχει και ο Σταύρος Θεοδωράκης, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος και δεδομένου ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί διεκδικούν και την ίδια σχεδόν εκλογική πελατεία, η μάχη αναμένεται να είναι ιδιαίτερα σκληρή.

Πρόκειται για αγώνα ζωής και θανάτου μεταξύ δύο υποψηφίων πρωθυπουργών βήτα επιλογής που θα διεξάγεται ταυτόχρονα με το ντέρμπυ των δύο άλλων υποψηφίων πρωθυπουργών άλφα επιλογής, Σαμαρά και Τσίπρα.

Η διαδικασία των διερευνητικών εντολών θα αρχίσει την επομένη των εκλογών, δηλαδή στις 26 Ιανουαρίου, εφόσον φυσικά, οι κάλπες δεν βγάλουν αυτοδυναμία. Τις εντολές θα τις δώσει πάλι ο Κάρολος Παπούλιας: ανά τρεις ημέρες στα τρία πρώτα κόμματα και μετά, εάν κάποια από αυτές δεν καρποφορήσει, θα καλέσει όλα τα εντός Βουλής κόμματα γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να έχουμε νέα κυβέρνηση από τις 26-28 Ιανουαρίου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένης της ορκωμοσίας της.

Διαβάστε ακόμα:

Το Βατερλώ της ΝΔ, το Αούστερλιτς του Σύριζα