ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

πηγή: Fosphotos
 

Καρυστινός εναντίον Παπαλαζάρου, ήταν το μεγάλο ντέρμπυ στο ματς. Όπως στο ποδόσφαιρο. Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό. Ούτε παλαιστικά, ούτε ποδοσφαιρικά μιλάμε. Ανθρώπινα μιλάμε. Της ανθρώπινης φύσης είναι το πάθος της αντιπαλότητας ανάμεσα σε δυο. Καζαντζήδης ή Μπιθικώτσης. Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Πύργος και Αμαλιάδα, Γιάννενα – Άρτα. Μαύρο, Άσπρο. Μέρα, νύχτα.

Εκλογές εν όψει. Δυο οι μεγάλοι αντίπαλοι. Όχι ακριβώς μεγάλοι, αλλά οι βασικοί αντίπαλοι, αυτοί που διεκδικούν την πρωτιά. Η ΝΔ και ο Σύριζα. Πάντα έτσι έτσι ήταν. Σ’ όλες σχεδόν τις χώρες.

Βενιζελικοί και αντιβενιζελικοί. Βασιλικοί κι αντιβασιλικοί.

Το Λαϊκόν κόμμα, που έγινε μετά Συναγερμός, στη συνέχεια ΕΡΕ και έκατσε ΝΔ. Οι Φιλελεύθεροι που έγιναν Ένωση Κέντρου και κατέληξαν να παραδώσουν το χώρο της λεγόμενης δημοκρατικής παράταξης στο ΠΑΣΟΚ. Και στη θέση του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο χώρο που κάλυπτε το ΠΑΣΟΚ, ξεπετάχθηκε ο Σύριζα.

Λάθος, αποδυτηριάκια! Γκέλα ο αποδυτηριάκιας. Δεν ξεπετάχθηκε μόνος του ο Σύριζα, ο κόσμος διάλεξε για αντιπολίτευση τον Σύριζα. Να ξέρουμε τι λέμε. Και να είμεθα ακριβείς. Εδώ κάνουμε πολιτική ανάλυση, δεν δίνουμε παράσταση σε τηλεοπτική εκπομπή.

Πουτάνα ο κόσμος. Πονηρός ο λαός. Δεν τον συμφέρει να έχει ένα μόνον μεγάλο κόμμα. Μαλάκας είναι; Ούτε κάνει τη δουλειά του ο συμφεροντολόγος της πλάκας λαός με τρία μεγάλα κόμματα. Με τρία ισοδύναμα κόμματα. Δυο θέλει να τσακώνονται. Και ο μέγας λαός να αποφασίζει, ποιο κερδίζει, ποιο χάνει.

Μιλάει η Ιστορία. Ο κοσμάκης βολεύεται με δυο αντιπάλους. Να τοποθετεί το ένα στην κυβέρνηση και το άλλο στην αντιπολίτευση. Οι μεν να κουμαντάρουν υποτίθεται και οι δεν απατεώνες να ελέγχουν τους άλλους απατεώνες. Τους άλλους ανίκανους.

Να, γιατί ακόμα, σε επίπεδο κοινωνικό και πολιτικό, ο άνθρωπος βρίσκεται στην προϊστορική περίοδο, ούτε στον μεσαίωνα δεν έχει πλησιάσει ακόμα. Είναι αιχμάλωτος της αντιπαλότητας. Ο Τσίπρας π.χ. δίνει τις εξετάσεις του όχι ποιος είναι ο ίδιος, αλλά πόσο τα χώνει στον Σαμαρά. Το αυτό και ανάποδα.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί γίνονται εκλογες