ΟΛΗ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΣΙΠΡΑ!

πηγή: Fosphotos
 

Τελικά, δεν υπάρχει ούτε ένας Ευρωπαίος σχολιαστής ούτε ένας Ευρωπαίος αξιωματούχος που να μην έδωσε στον ΣΥΡΙΖΑ ιδέες για το τι πρέπει κάνει μόλις εκλεγεί. Κάνεις αυτό. Εμείς θα αντιδράσουμε έτσι. Κάνεις το άλλο. Ιδού πως θα απαντήσουμε εμείς.

Όλοι αντιμετωπίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σαν την αυριανή κυβέρνηση και οι προθέσεις Τσίπρα επηρεάζουν από τώρα την ευρωπαϊκή οικονομία. Ένα παράδειγμα. Ο Σπίγκελ έγραψε ότι η Μέρκελ είναι έτοιμη να αφήσει την Ελλάδα εκτός ευρωζώνης, αν ο Τσίπρας διαγράψει, όπως έχει διακηρύξει, την ακολουθούμενη σήμερα πολιτική της λιτότητας.

Οι αγορές αντέδρασαν αμέσως. Τα χρηματιστήρια έπεσαν, το ευρώ κατέγραψε το χαμηλότερο των τελευταίων εννέα ετών, ενώ τα επιτόκια Γερμανίας και Γαλλίας βρέθηκαν σε ελεύθερη πτώση. Η εφημερίδα Suddentsche Zeitung προσπάθησε να επανορθώσει. Είναι καθαρές ανοησίες ότι η Μέρκελ θέλει Grexit. Είναι ανοιχτή να μιλήσει με το ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια ώρα το Ινστιτούτο Bruegel προσπαθούσε να πείσει τον μελλοντικό πρωθυπουργό ότι το Grexit δεν θα βοηθήσει την Ελλάδα, ενώ το γαλλικό πρακτορείο εξηγούσε τι κακό θα συνέβαινε στην περίπτωση αυτή. Η απάντηση στο γαλλικό πρακτορείο ήρθε από ένα Γερμανό τον Χανς Βέρνερ Ζιν, επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών του Μονάχου. Μόνος δρόμος για την Ελλάδα είναι το Grexit και ο Τσίπρας είναι από τους λίγους που το έχει καταλάβει, έγραψε.

Αλλά και στη Ελλάδα ο προεκλογικός διάλογος προσδιορίζεται από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την Οικονομία. Ακόμη και οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης μιλούν λες και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ήδη στην κυβέρνηση. Στελέχη της ΝΔ στον Πειραιά θεωρούν μέγιστο λάθος του Αντώνη Σαμαρά την απουσία του από τον Πειραιά και τα Θεοφάνεια. Έδωσε λένε στον Τσίπρα την ευκαιρία να κάνει πρωθυπουργική εμφάνιση με το περιστέρι, ενισχύοντας ακόμη περισσότερο το προφίλ του!

Διαβάστε ακόμα:

Κι εσύ, λαέ βασανισμένε...