ΓΙΑΤΙ ΑΠΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΙΣΙ

 

Δεν έχει ξαναγίνει. Αρχηγοί κρατών πιασμένοι χέρι-χέρι στη μεγάλη διαδήλωση του Παρισιού, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι καταδίκασαν τη στοχευμένη αιματηρή τρομοκρατική ενέργεια των τζιχαντιστών. Δεν έχει ξαναγίνει. Άλλο να μαζευτούν πρωθυπουργοί και πρόεδροι και βασιλείς στην κηδεία κάποιου Μαντέλα π.χ. Κι άλλο σα φοιτητές να κάνουν πορεία αγκαζέ κάποιοι εξουσιαστές.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν πήγε. Γιατί; Περισσότερο τα αμερικανικά μέσα τον επέκριναν για την απουσία του, παρά τα ευρωπαϊκά. Γιατί ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έκανε αυτό που όφειλε; Ασφαλώς και έπραξε με σκοπιμότητα ο μαυρούκος. Τι συμβαίνει, λοιπόν;

Η επιχείρηση “Αντιτρομοκρατία” είναι υπόθεση των ΗΠΑ. Πρόκειται για ζήτημα Νο1 της πλανηταρχίας. Η Αμερική, χωρίς να λέμε πολλά, συνωμοτικά κι όχι, έχει τους λόγους της και γι' αυτό έχει κηρύξει τον πόλεμο στην Αλ Κάιντα, στους τζιχαντιστές, στους ταλιμπάν, σ' όλους αυτούς που δικαιολογημένα θεωρεί εν δυνάμει εχθρούς της Δύσης και ειδικά των ΗΠΑ.

Στόχος των ΗΠΑ είναι να υιοθετηθεί από όλα τα κράτη, ειδικά της Ευρώπης, η αμερικανική πολιτική της αντιτρομοκρατίας. Κατά κάποιο τρόπο “δικαιώνεται” ο φόβος των ΗΠΑ για την απειλή της ένοπλης βίας του ισλάμ, δεν θα πεις ότι υπερβάλλουν, όταν οι ηγέτες χωρών έκαναν διαδήλωση στο Παρίσι.

Αν ήταν παρών στη διαδήλωση ο Ομπάμα, τότε θα υποβαθμιζόταν η παρουσία των πολιτικών ηγετών στην πρώτη γραμμή της πορείας. Όλοι θα έλεγαν ότι “υποχρεώθηκαν” να διαδηλώσουν αφού ήρθε κοτζάμ πλανητάρχης.

Διαβάστε ακόμα:

Σύμφωνα με τη θέληση του Μωάμεθ