ΜΑΘΑΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΝΤΙΜΠΕΙΤ

 

Τι έμαθαν, τελικά, οι Έλληνες από την προεκλογική αντιπαράθεση μεταξύ των κομμάτων. Τίποτε, θα μπορούσε να πει κανείς, εκτός από ένα. Πώς κλίνεται το ρήμα δεν πληρώνω σε όλους τους χρόνους, όλες τις εγκλίσεις.

Ενεστώτας: Δεν πληρώνω τα ομόλογα.
Παρατατικός: Ποτέ δεν πλήρωνα από τα δικά μου.
Μέλλων: Ούτε στο μέλλον θα πληρώσω.
Αόριστος: Ό,τι πλήρωσα, πλήρωσα.
Παρακείμενος: Έχω πληρώσει, είπαμε.
Υπερσυντέλικος: Είχα πληρώσει στο παρελθόν.
Σημείωση: Πάει καιρός που το ρήμα δεν απαντάται στη μέση φωνή, δηλαδή ως πληρώνομαι.

Πρόκειται για πλήρη επικράτηση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ απ' όποια σκοπιά κι αν το δει κανείς. Μια κουβέντα για χρεοκοπία ή για γκρέξιτ είναι αρκετή για να τσιμπήσει η Νέα Δημοκρατία, να κινητοποιηθεί ο Σαμαράς και να γίνει το μάλε βράσε. Δηλώσεις επί δηλώσεων, καβγάδες στα πάνελ, πρωτοσέλιδα, αναλύσεις ξένων ΜΜΕ, παρέμβαση των Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Την ημερήσια διάταξη μπορεί να καθορίσει με μία δήλωση του και ο τελευταίος υποψήφιος, ο οποίος συνήθως μετά το συμβάν δεν το’χει σε τίποτε να πει ότι τα λεγόμενά του, απλώς διαστρεβλώθηκαν.

Αλλά και ο ενεστώτας του ρήματος εργάζομαι έχει εξαφανιστεί εντελώς από τον περιγραφικότατο, κατά τα άλλα, προεκλογικό διάλογο. Το ρήμα απαντάται μόνο στον αόριστο ηργάσθην. Το ξέρουν πολύ καλά 1,5 εκατ. άνεργοι, που δεν άκουσαν ούτε κουβέντα για το πρόβλημά τους. Το ρήμα αναπτύσσω-ομαι μετανάστευσε στις γειτονικές χώρες. Το ερώτημα που τίθεται, λοιπόν είναι τι μάθαμε σ αυτές τις εκλογές. Τίποτα. Εκτός ίσως από το γιατί δεν έγινε ντιμπέιτ. Είναι απλό.

Ντιμπέιτ δεν έγινε γιατί ο Χατζηνικολάου δεν λέει δελτίο ειδήσεων και δεν μπορούσε, κατά τα ειωθότα ,να είναι ο συντονιστής!

Διαβάστε ακόμα:

Ποια είναι τα πτυχία της Στανίση