ΚΑΝΕ ΚΙ ΕΣΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ, ΜΠΟΡΕΙΣ!

 

Ο κάθε μαλάκας φτιάχνει ένα κόμμα. Ο κάθε βαρεμένος. Δεν είναι νορμάλ, σε καμμία περίπτωση, αυτός που εκτίθεται υποψήφιος ενώ γνωρίζει πως δεν πρόκειτα να εκλεγεί. Είναι μαλάκας. Κι αν θαρρεί ότι θα γυρίσουν τούμπα οι πόλοι και ο κόσμος θα κάνει τη μαλακία να τον ψηφίσει, τότε είναι αρχιμαλάκας. Καπετάν μαλάκας.

Το ποιος είσαι δεν θα μας το πει η κάλπη. Ποτέ. Δεν είναι η κάλπη εξεταστήριο. Δεν ξεχωρίζει τον έντιμο από τον άτιμο. Τον ικανό από τον ανίκανο. Είναι, λοιπόν, ο επικίνδυνος μαλάκας εκείνος που περιμένει την προσωπική του δικαίωση από την κάλπη.

Να, λοιπόν, γιατί χαρακτηρίζω πτυχιούχους της αφέλειας όσους αρπάνε την ευκαιρία των εκλογών “Παρών και ξουρισμένος” για να υπηρετήσουν κι αυτοί τη Δημοκρατία.

Έκπληξη! Απ' ό, τι διάβασα θα κατέβουν 21 κόμματα. Λίγα, πολύ λίγα. Αυτό είναι πρόοδος. Όσο λιγώτερα, τόσο το καλύτερο. Το ιδεώδες είναι να παίζουν μπάλλα δύο κόμματα. Από τα 4 και πάνω η δουλειά γίνεται τσίρκο. Η Δημοκρατία και η χώρα κάνει καλύτερα τη δουλειά της με δύο, το πολύ τρία κόμματα. Τα περισσότερα είναι απλά η απόδειξη της πολιτικής κρίσεως. Της κρίσεως των θεσμών.

Διαβάστε ακόμα:

Ακλαφτες θα πάνε οι στελεχάρες