ΥΒΡΙΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΑ 17 ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ

 

Η μεγαλύτερη γκέλα στην πολιτική πορεία του Αντώνη Σαμαρά. Το πιο σωστό είναι να πω ότι ο πρωθυπουργός διέπραξε τη μεγαλύτερη, τη βαρύτερη προσβολή στον σκεπτόμενο Έλληνα πολίτη. “Αυτές οι εικόνες δεν θα κατέβουν ποτέ” είπε σε μια γελοιοδέστατη λαϊκίστικη κορώνα του ο Σαμαράς. Και αναφερόταν όχι σε εικόνες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού ή, της Ακροπόλεως και των Δελφών, όπου θα ήταν δικαιολογημένος. Ο πρωθυπουργός εννοούσε θρησκευτικές εικόνες.

Και να σκεφθεί κανείς ότι τούτες τις ημέρες η παγκόσμια ανθρωπότητα βιώνει, περισσότερο από ποτέ, με τον πιο φρικτό τρόπο την ένοπλη κτηνωδία στο Παρίσι στο όνομα της θρησκευτικής μαστούρας. Και ο Σαμαράς που παριστάνει τον σύγχρονο, τον προοδευτικό πολιτικό, τον Ευρωπαίο παραμύθι φούρναρης, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, όπου πήγε κι αυτός να καταδικάσει την ισλαμική, δηλαδή τη θρησκευτική τρομοκρατία, μας λέει από τα περήφανα Φιλιατρά “Αυτές οι εικόνες δεν κατεβαίνουν διότι ο ελληνικός λαός πιστεύει”.

Ντροπή. Η ντροπή της ντροπής. Πολιτικός βαλκάνιος του 17ου αιώνα ο Σαμαράς, όχι Ευρωπαίος δημόσιος λειτουργός. Δεν θα κατέβουν, λέει, οι εικόνες της πίστης από τα σχολεία και τα υπουργεία, από τη Βουλή και το κάθε δημόσιο κτήριο. Επειδή οι Έλληνες πιστεύουν. Επιχείρημα για κλωτσές. Ποιοι, δηλαδή, δεν πιστεύουν; Οι Γερμανοί και οι Ρώσοι δεν πιστεύουν, οι Αμερικάνοι και οι Γάλλοι, οι Ισπανοί και οι Σουηδοί;

Να σου πω εγώ γιατί υπέπεσε σε τούτη την απρέπεια ο Σαμαράς. Επειδή είμαστε σε προεκλογική περίοδο και ψάχνει τι μπορεί να λανσάρει προκειμένου να βρει διαφορές με τον Σύριζα. Όπως και ο Σύριζα, άλλωστε, στηρίζει το παραμύθι της προεκλογικής του καμπάνιας στη... διαφορετικότητα από τη ΝΔ.

“Δεν θα κατέβουν ποτέ οι εικόνες” είπε ο Σαμαράς, για να περάσει το μήνυμα ότι εμείς της ΝΔ είμαστε θρήσκοι, όχι άθεοι όπως οι συριζαίοι. Επίπεδο γλάστρας. Εκεί είμαστε ακόμα όταν λέει τέτοιες μπαρούφες ο πρωθυπουργός σου.

Διαβάστε ακόμα:

Μέγα θαύμα στο όνομα του λαού!