ΣΑΜΠΟΤΑΖ ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ

 

Τι μας κάνει να πιστεύουμε ότι αυτή τη φορά οι δημοσκοπήσεις θα πέσουν μέσα, όταν έχουν κάνει τόσες γκέλες στις προηγούμενες εκλογές. Πόσο ασφαλής είναι οι προβλέψεις ότι ο Τσίπρας πάει μπροστά σε όλες τις μετρήσεις, ότι δεν θα έχουμε αυτοδύναμη κυβέρνηση και ότι ΓΑΠ και Καμένος δεν μπαίνουν στη Βουλή.

Τίποτε και σημειώστε το γιατί. Ο κόσμος δεν θέλει να ασχολείται με τα κόμματα ούτε σαν ερωτώμενος στις δημοσκοπήσεις. Το 40% των πολιτών που δέχονται κλήσεις για να πάρουν μέρος σε μία έρευνα,μείτε αρνούνται να μιλήσουν είτε δίνουν παραπλανητικές απαντήσεις. Είναι κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά και έτσι οι δημοσκόποι βγάζουν τα αποτελέσματα με βάση τις απαντήσεις που έδωσαν οι μισοί πολίτες.

Ο δεύτερος λόγος που τα γκάλοπ πέφτουν έξω έχει να κάνει με τους νέους που δεν μετέχουν στις έρευνες είτε γιατί δεν έχουν σταθερό τηλέφωνο είτε γιατί έχουν μετακομίσει από τον ΟΤΕ σε άλλες ιδιωτικές εταιρίες.

Αυτό αποβαίνει σε βάρος των ποσοστών που δίνουν οι εταιρίες στον ΣΥΡΙΖΑ. Τον Απρίλιο του 2012, για παράδειγμα, η G.P.O είχε προβλέψει ποσοστό 6,2%, όμως ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 16,78 % δηλαδή 10,58% περισσότερο.

Οι νέοι, σε αντίθεση με τις μεγαλύτερες ηλικίες, υπερπροθυμοποιούνται να πάρουν μέρος στα exit polls και έτσι δίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ παραφουσκωμένα ποσοστά. Συνέβη στις τελευταίες περιφερειακές εκλογές όταν η πρόβλεψη για θρίαμβο της Ρένας Δούρου με 29% μετατράπηκε σε οριακή επικράτηση της επί του Γιάννη Σγουρού.

Διαβάστε ακόμα:

Το λαμόγιο κρίνει τη νίκη στις εκλογές