ΡΗΓΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ - ΑΒΡΑΜΟ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ενοχλημένος φέρεται ο Αντώνης Σαμαράς από τη στάση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος στη συνάντηση τους στο μέγαρο Μαξίμου δεν κατάφερε να διασκεδάσει τις υπόνοιες του πρωθυπουργού για δίαυλο πολιτικής επικοινωνίας του Έλληνα επιτρόπου με τον Αλέξη Τσίπρα. Οι υπόνοιες αυτές έγιναν βεβαιότητα, όταν ο Αβραμόπουλος επικαλούμενος την ιδιότητα του ως επιτρόπου απέφυγε να αναφερθεί στις εκλογές.

Κορυφαίοι κυβερνητικοί παράγοντες έμειναν άναυδοι όταν άκουσαν τον αντιπρόεδρο της ΝΔ να αναφέρει ότι «...η ιδιότητα του επιτρόπου δεν μου επιτρέπει να εμπλακώ στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας».

Αμέσως το μυαλό τους πήγε στον Γάλλο επίτροπο Πιερ Μοσκοβισί που έφτασε στην Αθήνα ειδικά για να στηρίξει την κυβέρνηση, στον Ισπανό πρωθυπουργό Ραχόι που επίσης έφτασε στην Αθήνα για τον ίδιο σκοπό, άλλα και στον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, που κατ' επανάληψη έχει δώσει εύσημα στην κυβέρνηση. Από την άλλη ο Αβραμόπουλος δεν αποκάλυψε τι θα κάνει αν δεχθεί πρόταση από τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι υποψήφιος για την προεδρία, που σημαίνει ότι το πράγμα έχει βάθος.

Βέβαια, ο στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού Δ. Σταμάτης έσπευσε να το αποκλείσει εκτιμώντας ότι «...ο ΣΥΡΙΖΑ απλώς φλερτάρει τον Αβραμόπουλο χωρίς να εκδηλώνει πρόθεση για γάμο γιατί έχει λογοδοθεί με τον Ν. Κωνσταντόπουλο».

Μετά τις εκλογές θα έχουμε θέμα. Και σημειώστε το. Προς το παρόν υπενθυμίζω ότι Σαμαράς και Αβραμόπουλος είχαν σοβαρότατες διαφωνίες όσον αφορά την οικονομική πολιτική αλλά και τις σχέσεις με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ο πρωθυπουργός δεν ήθελε με τίποτε να συναντήσει, ενώ ο Αβραμόπουλος επέμεινε για το αντίθετο...

Διαβάστε ακόμα:

Εκλογές με κουμπούρια από το παρελθόν!