ΕΝΑ ΑΠΕΡΑΝΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΦΡΕΝΟΚΟΜΕΙΟ

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Σ' αυτές τις εκλογές, έπρεπε να μιλάνε μόνο οι ψυχίατροι. Οι πολιτικοί είναι για μέσα, ενώ ούτε οι ψηφοφόροι είναι κανονικοί άνθρωποι. Οι μισοί διατελούν υπό το κράτος του φόβου και οι άλλοι μισοί βρίσκονται υπό το κράτος της οργής.

Τι εκλογικό αποτέλεσμα μπορεί να προκύψει; Οι σοφοί έλεγαν πως αν είσαι θυμωμένος ή φοβισμένος μην κάνεις τίποτε, μα απολύτως τίποτε, γιατί θα πέσεις έξω. Ούτε νύξη, όμως για τις εκλογές. Οι σοφοί μάς άφησαν στο έλεος των εθνοσωτήρων. Θα πορευτούμε μόνοι μας ασφαλώς.

Οι φοβισμένοι προσβλέπουν στη συνταγή Σαμαρά, αλλά αντί για φάρμακο δέχονται ολοένα και μεγαλύτερες δόσεις φόβου. Φόβος για γκρέξιτ, φόβος για χρεοκοπία, φόβος για καταθέσεις. Φόβος ακόμη και για αποκαθήλωση των εικόνων, φόβος και για κατάργηση του κυνηγιού.

Από την άλλη πλευρά, είναι οι οργισμένοι ψηφοφόροι. Όχι οι ψεκασμένοι. Αυτοί ηρεμούν στο ζουρλομανδύα τους. Μιλάμε για τον έτοιμο να εκδικηθεί. Που ψάχνει πως και που να χτυπήσει. Με το χέρι του Τσίπρα, ή τη γροθιά της Χρυσής Αυγής. Με την κλωτσιά του Καμμένου ή τη μούντζα του Θεοδωράκη.

Η λογική θα επανακάμψει όταν θα έρθει ο λογαριασμός.

Διαβάστε ακόμα:

Το σατανικό κόλπο των πολιτικών αρχηγών