ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Fosphotos
 

Αρχίσανε τα όργανα. Ακόμα δεν έγιναν οι εκλογές και οι λατερνατζήδες της πιάτσας έχουν βγάλει τους υπουργούς της νέας κυβέρνησης. Φοβερά πράγματα. Σύμφωνοι, θα κερδίσει ο Σύριζα. Πρώτα να μας πουν ποιος θα είναι ο νέος πρωθυπουργός. Θα είναι σίγουρα ο Τσίπρας; Αυτό θέλω να ξέρω. Όχι ότι το υπουργείο τάδε θα το δώσουν στον τάδε περίεργο και το δείνα υπουργείο στον άλλον τον παράξενο.

Έλα, πλάκα κάνω. Πρωθυπουργός θα είναι ο Τσίπρας. Να κάνουμε κανά ψευτοαστειάκι, να χαλαρώσουμε. Α, την άλλη μαλακία που έχω βαρεθεί να την ακούω από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ότι αυτές οι εκλογές είναι... ιστορικές. Να πω μόνον ότι ποτέ δεν είπανε ότι οι εκλογές δεν είναι ιστορικές.

Έτσι που λες. Ότι κάποιες εκλογές ήταν ανιστόρητες. Ότι δεν τρέχει τίποτα όποιο κόμμα βγει. Σε κάθε εκλογικό ντέρμπυ παιζόντουσαν τα όσια και τα ιερά του έθνους. Οι προσδοκίες του λαού. Το μέλλον της χώρας. Και το παραμύθι δεν σταματάει. Ποτέ.

Δεν υπάρχουν ιστορικές εκλογές. Αποδυτηριάκιας μιλάει. Με δημοκρατικές διαδικασίες δεν αλλάζει τίποτα. Ποτέ. Το ΚΚΕ να βγει πρώτο κόμμα, πάλι δεν θα είναι ιστορικές οι εκλογές. Ένα από τα δύο θα συμβεί. Ή, θα κλατάρει το ΚΚΕ σαν κυβέρνηση ή, θα παραιτηθεί σε μιάμισυ εβδομάδα.

Όση διαφορά είχε το ΠΑΣΟΚ από τη ΝΔ και η ΝΔ από το ΠΑΣΟΚ, άλλη τόση θα είχε και ο Σύριζα. Ήδη, πολύ πριν τις... ιστορικές εκλογές ο Σύριζας έχει κάνει τις ιστορικές του κωλοτούμπες. Χαίρετε.

Διαβάστε ακόμα:

Το πραγματικό σχέδιο του Τσίπρα