ΣΕ ΧΟΝΤΡΟ ΛΟΥΚΙ Η ΡΩΣΙΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΛΛΑΔΑ

 

Μίλησα με Μόσχα. Φοβερά πράγματα. Με δικό μου άνθρωπο, όχι Έλληνα, όχι Ρώσο. Φοβερά πράγματα. Περιμένανε τι θα βγει από τις εκλογές στην Ελλάδα. Ελπίζουνε να διαλυθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο καθένας με τον πόνο του. Εκατό ρούβλια το ευρώ. Εκεί πήγε η δουλειά, η “ισοτιμία”.

Εντάξει, η Ρωσία είναι Ρωσία, που σημαίνει ότι παράγει η ίδια τα απαραίτητα και κάποια από τα μη απαραίτητα. Στο σούπερμάρκετ, όμως, δεν μπορείς να αγοράσεις εισαγόμενα προϊόντα, π.χ. φρούτα. Πανάκριβα.

Είναι το εμπάργκο της Δύσης. Είναι και το πρόβλημα της Ουκρανίας. Κι άλλες χώρρες ανατολικές, όπως π.χ. η Πολωνία, που ήταν στο μπλοκ της πρώην Σοβιετικής Ένωσης σήμερα είναι φόρα παρτίδα κόντρα στην Ρωσία.

Η Ρωσία, όμως, είναι Ρωσία. Έχει, δηλαδή, φυσικό πλούτο. Το παιχνίδι είναι σκληρό. Ποιος μπορεί να πει ότι είναι σ' αυτή τη φάση υπέρ της Ρωσίας το ότι διαθέτει τσάρο βαρύμαγκα και κωλοπετσωμένο, λέω για τον Πούτιν.

Όλοι περιμένουν τα αποτελέσματα των εκλογών. Ο αποδυτηριάκιας δεν κάνει τη μαλακία να μεταδίδει τα “αποτελέσματα”, λέει, των εκλογών. Δεν υπάρχουν αποτελέσματα. Σκορ υπάρχει. Να μιλάμε ελληνικά. Έστω και με ξένες λέξεις.

Τόσοι ψήφισαν στο εκλογικό τμήμα τάδε, μέχρι τώρα καταμετρήθηκαν τόσα ψηφοδέλτια στο άλφα, τόσα στο βήτα κόμμα και πάει λέγοντας. Αυτό δεν είναι αποτέλεσμα.

Ένα είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, το τελικό. Η γενική σούμα. Και οι συνέπειες; Αυτό έχει μεγαλύτερη σημασία, κύριε. Όχι τα αποτελέσματα, αλλά οι συνέπειες του εκλογικού αποτελέσματος. Και για να μιλήσουμε πιο βαθειά, οι συνέπειες δεν επηρεάζονται από το ποιο κόμμα βγει πρώτο.

Αποδυτηριάκιας μιλάει. Το ίδιο είναι με τον Σύριζα ή, την ΝΔ πρώτο κόμμα. Η διαφορά βρίσκεται στο πως θα κάνει τα κουμάντα του ο Σαμαράς ή, ο Τσίπρας. Άσχετο αν ο ένας το παίζει κεντροδεξιός κι ο άλλος κεντροαριστερός.

Όσο για τον αποδυτηριάκια κάνει τη δουλειά που δεν μπορούν οι άλλοι. Μεταδίδει όχι “αποτελέσματα”, αλλά ουσία εκλογική και μετεκλογική.

Διαβάστε ακόμα:

Οι άνθρωποι που ξέρουν όλα τα μυστικά