ΞΕΝΑ ΜΜΕ ΠΟΛΙΟΡΚΟΥΝ ΑΣΦΥΚΤΙΚΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Πολιορκία των Αθηνών σε νέα έκδοση από το πρωί στην Αθήνα όπου εκατοντάδες δομοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία σχεδόν από όλες τις χώρες καταγράφουν στιγμές από την ιστορική ψηφοφορία για την εκλογή νέας κυβέρνησης.

Κύριο θέατρο των επιχειρήσεων τους η πλατεία Συντάγματος, άλλοι χώροι γύρω από τη Βουλή, οι πόλεις όπου ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί και το εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Αν δεν υπήρχαν οι δημοσκοπήσεις, οι εικόνες από την προσέλευση του Αλέξη Τσίπρα στο εκλογικό του τμήμα στην Κυψέλη θα ήταν η απόλυτη πρόβλεψη για το που πάει το πράγμα. Τόσο στενή πολιορκία από δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία δεν έχει ξαναγίνει σε Έλληνα πολιτικό αρχηγό. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έδωσε σκληρή μάχη για να επιπλεύσει στη θάλασσα των μικροφώνων.

Και όταν κινδύνευσε να πνιγεί από το ενδιαφέρον των ελληνικών και ξένων τηλεοπτικών συνεργείο, βρήκε το σωσίβιο του σε μία καρέκλα απ' όπου έκανε τις δηλώσεις του. Στο Σύνταγμα όπου και να περπατήσεις, θα πέσεις πάνω σε ξένους δημοσιογράφους, την ώρα που δίνουν ανταπόκριση στα κανάλια τους ή παίρνουν συνεντεύξεις από Έλληνες ψηφοφόρους. Την ιστορικότητα της διαδικασίας υπογραμμίζουν και οι τουρίστες που φωτογραφίζονται με φόντο τη Βουλή. Κάποτε θα λένε ήμουν κι εγώ εκεί τότε. Τέτοια είναι η σημασία που αποδίδουν στη σημερινή ψηφοφορία, οι ξένοι.

Εμείς;

25-01-15xena

25-01-15xena01

25-01-15xena02

25-01-15xena03

Διαβάστε ακόμα:

Ψηφίζουν με την καρδιά τους