ΑΒΑΒΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΟΙ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΡΟΙΔΙΕΣ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Δύο πράγματα βλέπω να περνούν απαρατήρητα, ενώ έπρεπε να έχουν βγάλει τον κόσμο έξω. Το πρώτο αφορά την κοροϊδία των δημοσκοπήσεων, που σε όλη την προεκλογική περίοδο έβγαζαν ότι ήθελαν αυτοί που τις είχαν πληρώσει. Τραγικό αποκορύφωμα μία μέτρηση που, λίγες μόνο ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, την Παρασκευή, έδινε διαφορά μόλις 2,5 μονάδων ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.

Παρεμφερή τα αποτελέσματα και πολλών άλλων δημοσκοπήσεων, που στην τελική ευθεία των εκλογών, έβλεπαν μεγάλο κλείσιμο της ψαλίδας. Υπάρχει αρχή για να επέμβει; Αν ήταν να επέμβει, θα μου πείτε, θα το είχε κάνει από καιρό.

Το δεύτερο, επίσης λίαν ενοχλητικό που συμβαίνει, είναι η στάση του Σαμαρά, ο οποίος μόνο που δεν ζήτησε να τον συγχαρούμε για τις εκλογικές επιδόσεις του. Έχασε με την τεράστια διαφορά των 8,5 μονάδων και τι μας είπε;

«Όλα πήγαν περίφημα, αφού η Νέα Δημοκρατία έχασε μόλις δύο μονάδες από τις προηγούμενες εκλογές». Λησμόνησε ότι το 12% των παραδοσιακών ψηφοφόρων του κόμματος του κατευθύνθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, αγνοώντας τις κινδυνολογίες περί γκρέξιτ, χρεοκοπίας κλπ. Ούτε ένα συγνώμη για τον ΕΝΦΙΑ, ούτε μία παραδοχή ότι κάπου έσφαλε.

Καιρός είναι να βγάλει τρελούς όσους τον καταψήφισαν.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μυστικά στη συνεργασία Τσίπρα - Καμμένου