ΜΑΥΡΗΣΑΝ ΤΗΝ ΓΚΕΡΕΚΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ «ΓΝΩΣΤΟΥΣ»

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η ντρίμπλα της Αντζελας Γκερέκου που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ για να εκλεγεί με τη ΝΔ στην Κέρκυρα, όχι μόνο δεν έφερε το γκόλ, άλλά ήταν η συντριβή της. Η πρώην υφυπουργός δεν συγκέντρωσε ούτε το 40% των ψήφων του συνυποψηφίου της Γ. Γκίκα, παρά τις διαβεβαιώσεις για βοήθεια που είχε δεχθεί στο στάδιο των πρώτων επαφών της με τη ΝΔ. Το πρόβλημα είναι ότι δεν μπορεί να βγει ακόμη στη σύνταξη.

Ο τυφώνας οργή των πολιτών σάρωσε και άλλους 10 υπουργούς, καθώς και πολλά άλλα γνωστά ονόματα από όλο το φάσμα των πολιτικών δυνάμεων. Από πλευράς υπουργών εκτός Βουλής μένουν οι Κ. Παπακώστα, Γ. Μιχελάκης, Α. Ντινόπουλος, Π. Παναγιωτόπουλος, Κ.Αρβανιτόπουλος, Μ.Χρυσοχοίδης, Π.Κουκουλόπουλος, Κ. Μαρκόπουλος, Π.Καψής, Ζ.Μακρή, Γ.Μανιάτης, Δ.Λιντζέρης.

Από πλευράς άλλων γνωστών ονομάτων ατύχησαν οι Φ.Πιπιλή, Συλβάνα Ράπτη και Ν.Αλευράς, ο Κρ.Βαζέχα και η Λ.Καφαντάρη στην Α' Αθηνών, ο Πύρρος Δήμας, η Α.Χατζησοφιά, ο Οδυσσέας Βουδούρης, ο Σπ. Χαλβατζής και ο Δ.Τσουκαλάς, στη Β Αθηνών.

Ο Δ. Τσουκαλάς που είχε εκλεγεί με το ΣΥΡΙΖΑ, ήταν τακτικός προσκεκλημένος στα τηλεοπτικά στούντιο, φαίνεται, όμως ότι δεν άρεσε καθόλου στους ψηφοφόρους του η ιστορία με το ένα εκατομμύριο ευρώ που πήρε σαν εφάπαξ από την τράπεζα στην οποία δούλευε.

Έκπληξη ήταν, όμως και η μη επανεκλογή του δημοσιογράφου Τέρενς Κουίκ, που έδωσε μάχη στο πλευρό του Πάονου Καμένου παρότι είχε δεχθεί προτάσεις να μεταπηδήσει στη Νέα Δημοκρατία.

Διαβάστε ακόμα:

Δένδιας και Μεϊμαράκης για τη θέση Σαμαρά