ΜΕΤΑ ΑΠΟ 92 ΧΡΟΝΙΑ ΒΟΥΛΗ ΧΩΡΙΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ!!!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η νέα Βουλή θα είναι η πρώτη μετά από περίπου 100 χρόνια χωρίς έναν Παπανδρέου στις τάξεις της. Η αποτυχία του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ και του ΓΑΠ έκοψε την αλυσίδα των Παπανδρέου, που έδιναν το κοινοβουλευτικό παρών από το 1923, όταν εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής ο παππούς του Γεώργιος Παπανδρέου.

Αντίθετα, η οικογένεια Καραμανλή συνεχίζει με δύο εκπροσώπους, η οικογένεια Μητσοτάκη επίσης με δύο, έναν λιγότερο από την οικογένεια Κεφαλογιάννη, αν υπολογίσουμε και τον ευρωβουλευτή.

Η περίπτωση Παπανδρέου και ενδεχομένως και του ΠΑΣΟΚ μετά από λίγα χρόνια, προαναγγέλλουν αλλαγή σελίδας κατά το πρότυπο των αλλαγών στον Τύπο και στο χώρο των επιχειρήσεων. Οι δημοσιογράφοι επιχειρηματολογούν για την κρίση στον Τύπο απαριθμώντας τα συγκροτήματα που είτε διαλύθηκαν είτε συρρικνώθηκαν.

Μπότσηδες, Βελλίδηδες, Αθανασιάδηδες, Τερζόπουλοι, Τεγόπουλοι και πρόσφατα Κωστόπουλοι και Λυμπέρηδες, έχουν περάσει στην ιστορία: Ακρόπολις, Απογευματινή, Ελευθεροτυπία, Ελληνικός Βορράς, Μεσημβρινή, Βραδυνή επίσης. κάποιοι έκαναν λόγο για κακούς χειρισμούς των επιγόνων, όπως στην περίπτωση ΓΑΠ, ο οποίος σημείωσε μία επίδοση παγκόσμιου επιπέδου.

Αφού το 2012 κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στο κόμμα του με την πολιτική που χάραξε μόνος του το 2010, στη συνέχεια το διέσπασε δημιουργώντας άλλο κόμμα. Το ΠΑΣΟΚ στη συνείδηση του Έλληνα ήταν κάτι σαν: «την Πειραϊκή –Πατραϊκή», «την Καλτσοποιία Πουρνάρα», «τις κλωστές πεταλούδα», «τα μπισκότα Παπαδοπούλου» και «την σοκαλοτοποιία ΙΟΝ», δηλαδή η παράδοση στον τομέα του.

Μία παράδοση που ένας επίγονος ήρθε να διακόψει..

Διαβάστε ακόμα:

Αποκάλυψη: Γιατί ο Γωργάκης έκανε κόμμα