Ο ΛΑΟΣ ΕΚΑΝΕ ΠΑΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

πηγή: Fosphotos
 

Να μιλήσουμε σοβαρά. Δεν υπάρχει νικητής στις εκλογές. Σε παρακαλώ κανένας νικητής δεν υπάρχει, εκτός κι αν μιλάμε ποδοσφαιρικά. Έχουμε να κάνουμε, για όσους βλέπουν μπάλλα, ότι πρόκειται για μέγα σπάσιμο. Δηλαδή; Να έχει βγει πανηγυρικά πρώτο κόμμα ο Σύριζας και να μην έχει άντερα να το χαρεί με τη ψυχή του.

Δεν έχει ξαναγίνει. Να κόβει πρώτος το νήμα ο Σύριζας, με διαφορά από τον δεύτερο και να μην έχει κέφι να το γιορτάσει. Επειδή οι άνθρωποι δεν είναι μαλάκες. Επειδή ξέρουν τι τους περιμένει.

Ποια νίκη. Ποιος θρίαμβος. Σε παρακαλώ. Αυτό που λέγεται ελπίδα, αλλαγή, απαλλαγή, τέλος στο μνημόνιο, αξιοπρέπεια, όλα αυτά τα φιλολογικά συνθήματα που τα μασάει και τα καταπίνει ο λαός, τα αναθέτει σ' ένα άλλο κόμμα. Στον Σύριζα. Αυτό έγινε. Όχι κάτι άλλο.

Πήρες χαμπάρι; Ο γίγας λαός, ο περήφανος λαός και δεν το συζητάμε αγνός, βρήκε άλλο καλοθελητή να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Τον Σύριζα.

Γι' αυτό σου λέω ότι δεν κέρδισε ο Σύριζας. Τα παπάρια μου κέρδισε. Ούτε ο λαός κέρδισε. Ποια νίκη; Ευθύνες ανέλαβε ο Τσίπρας. Ο λαός ψήφισε και καθάρισε και θα περιμένει στη γωνία τον Τσίπρα για να τον ξεφωνήσει.

Αυτό είναι το έργο. Αυτό ήταν πάντα. Απέτυχε, λέει, ο Σαμαράς. Όπως είχε αποτύχει ο Παπανδρέου. Και την προσεχή αποτυχία θα την χρεωθεί ο Τσίπρας, όχι ο λαός. Αυτός, ο λαός, είναι μόνο για να ψηφίζει. Μόνον να αναθέτει ευθύνες.

Διαβάστε ακόμα:

Η Δούρου πιέζει τον Τσίπρα να γίνει υπουργός