ΣΑΝ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΝΙΚΟΤΙΝΗΣ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ο Αλέξης Τσίπρας πανηγύριζε για τη νίκη και ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Φώτης Κουβέλης έπαιρνε το μάθημα της ζωής του. Το ποσοστό 0,49% που πήρε το κόμμα του Πράσινο – Δημοκρατική Αριστερά θυμίζει θερμοκρασία Νευροκοπίου, και τον έστειλε στα πολιτικά τάρταρα.

Η απόγνωση του έγινε μεγαλύτερη όταν διαπίστωσε ότι ο Γκλέτσος με το κόμμα του Τελεία είχε αποσπάσει το 1,77% του εκλογικού σώματος, ενώ η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη βρέθηκε ακόμη πιο ψηλά, στο 1,80% .

Ποσοστό που παραπέμπει σε περιεκτικότητα νικοτίνης σε τσιγάρο, 1,03% πέτυχε και ο ΛΑΟΣ του Γ.Καρατζαφέρη και το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του Γ.Παπανδρέου κόλλησε στο 2,46% .

Συνταξιούχος από σήμερα ο ΓΑΠ προχωρεί σε αναδιοργάνωση του κόμματος του με συνέδριο, χωρίς να εξηγήσει που θα βρεί τα λεφτά, καθώς πλέον ηγείται ενός κόμματος όχι με ποσοστό 44%, αλλά με μόλις 2,46%, που μάλιστα είναι ανύπαρκτο κοινοβουλευτικά. Μόλις είχε κόψει την τούρτα του ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ, όταν δέχθηκε σκληρή επίθεση από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, που τον κατηγόρησε ως διασπαστή του ΠΑΣΟΚ και υπεύθυνο για την τρίτη θέση που κατέλαβε η Χρυσή Αυγή.

«Ήταν μία ανιστόρητη υπονόμευση που οδήγησε στη διάσπαση με προσωπικές εμμονές που πλήρωσε το ΠΑΣΟΚ και η χώρα. Δεν πετύχαμε την τρίτη θέση, στόχος εφικτός αν δεν είχε μεσολαβήσει το χτύπημα αυτό», τόνισε.

«Καλό θα ήταν, όσοι ανέχθηκαν και συνεργάστηκαν με Μπαλτάκους στην κυβέρνηση που υπηρέτησαν, να μη μιλούν για το ποιοι ευθύνονται που η Χρυσή Αυγή έφθασε να γίνει τρίτο κόμμα από τις ευρωεκλογές», ήταν η αντίδραση από το γραφείο Τύπου του κόμματος του Γιώργου Παπανδρέου.

Τελευταία ενδιαφέρουσα σημείωση είναι ότι το ΠΑΣΟΚ στην Α` Θεσσαλονίκης είχε χαμηλότερα ποσοστά από την Ενωση Κεντρώων. Ο Λεβέντης, δηλαδή, ξεπέρασε τον Βενιζέλο. Δεν ξέρω αν φταίει μόνο ο Γιωργάκης γι` αυτό.

Διαβάστε ακόμα:

Σε όλα έπεσε μέσα ο μπουκ