ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Αυτή δεν είναι κυβέρνηση, είναι ομόσπονδο κράτος. Με επικεφαλής έναν πρόεδρο, κυβερνήτη σε τέσσερα κρατίδια-υπερυπουργεία και 12 περιφέρειες – υπουργεία. Σκοπός η μετακίνηση της εποπτείας του κυβερνητικού έργου από τον πρωθυπουργό στους υπερυπουργούς Εσωτερικών Ν .Βούτση, Οικονομίας Γ. Σταθάκη, Παραγωγής και Ανασυγκρότησης Π.Λαφαζάνη και Παιδείας Α.Μπαλτά.

Υπάρχουν, όμως και δύο ακόμη στοιχεία που τονίζουν την ομοσπονδιακή φύση της νέας κυβέρνησης. Το πρώτο έχει σχέση με τη συμμετοχή των ΑΝΕΛ με πέντε υπουργούς και το δεύτερο με την έντονη παρουσία στην κυβέρνηση της Αριστερής πλατφόρμας του Λαφαζάνη.

Φανταστείτε τον Αλέξη Τσίπρα στο κέντρο να τον τραβούν, ο Καμμένος προς τα δεξιά και ο Λαφαζάνης προς τα αριστερά. Αυτό ήταν πολύ ορατό χθές. Ο πρωθυπουργός, κατά το πνεύμα Λαφαζάνη, πήγε να ενημερώσει τον αρχιεπίσκοπο για τον πολιτικό όρκ. Όλα πήγαν καλά, αλλά ο Καμένος δεν ήταν σίγουρος και χρειάστηκε να μιλήσει κι αυτός με τον Ιερώνυμο...

Το πνεύμα Λαφαζάνη κυνηγά χρόνια τώρα τον Τσίπρα. Και είναι υπεύθυνο για τις εμμονές σχετικά με το κούρεμα του χρέους, τις μονομερείς ενέργειες και κάθε τι που συνιστά ελιγμό από την επίσημη κομματική θέση.

Διαβάστε ακόμα:

Μαρινάκης, Γιάννα και όλοι οι πλούσιοι Συριζαίοι!