ΜΑΛΛΙΑ ΚΟΥΒΑΡΙΑ ΞΑΝΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΑΙ ΓΑΠ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ακόμη και για το στρατηγείο τους στη Βουλή κοντραρίστηκαν ΓΑΠ και Βενιζέλος, καθώς ήθελαν το ίδιο γραφείο στο ισόγειο για να είναι κοντά στην αίθουσα της ολομέλειας.

Οι επίπονες διαβουλεύσεις έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για ...λόγους προτεραιότητας. Επειδή, δηλαδή το είχε ζητήσει πρώτος. Πως διαπιστώνεται η προτεραιότητα: Όχι, δεν παίρνουν χαρτάκι οι αρχηγοί ούτε αριθμό πρωτοκόλλου... Απλώς, το βεβαιώνει κάποιος ανώτερος υπάλληλος.

Η διαμάχη έφερε στην επιφάνεια το γενικότερο χωροταξικό της Βουλής, που είναι υποχρεωμένη να στεγάσει, μεταξύ όλων των άλλων και τους πρώην πρωθυπουργούς και τους πρώην προέδρους της, σε ξεχωριστά, εννοείται, γραφεία με γραμματείς, φρουρές κλπ.

Οι πρώην πρόεδροι είναι έξι. Ευ. Μειμαράκης, Απόστολος Κακλαμάνης, Β. Πολύδωρας, Α.Μπενάκη, Δ.Σιούφας και Φ.Πετσάλνικος.

Οι τρείς πρώτοι έχουν τα γραφεία τους στο κεντρικό κτίριο της Βουλής και δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για μετακόμιση τους στα γραφεία της Λ. Αμαλίας. Όταν με αφορμή τη διαμάχη ΓΑΠ-Βενιζέλου, ετέθη θέμα ανακατανομής όλων των γραφείων των ...επισκεπτών, παρά λίγo να ξεσπάσει πόλεμος.

Στο κεντρικό κτίριο έχουν τα γραφεία τους και οι τέσσερις εν ζωή πρώην πρωθυπουργοί Α.Σαμαράς, Γ.Παπανδρέου, Κ.Σημίτης και .Κ.Μητσοτάκης. Αν ρωτάτε για τον Λ.Παπαδήμο, ο πρώην πρωθυπουργός έχει δικό του γραφείο στην Τράπεζα της Ελλάδος, όπου ασφαλώς θα αισθάνεται πιο άνετα μεταξύ των πρώην συνεργατών του.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Μεϊμαράκης έχει υποχρέωση στον Τσίπρα