Ο ...ΟΛΑΝΔΡΕΟΥ ΕΓΙΝΕ ΤΣΙΠΡΙΚΟΣ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Η νίκη στις εκλογές, άνοιξε το δρόμο του Αλέξη Τσίπρα προς τα Ηλύσια Πεδία, που περέμεινε κλειστός από την περίοδο του ...Ολανδρέου, παραμονές των γαλλικών εκλογών.

Ήταν η εποχή των μεγάλων ερώτων του Ολάντ με τον Βενιζέλο και ο Γάλλος Πρόεδρος ούτε να ακούσει ήθελε για τον αντιμνημονιακό Τσίπρα. Είχε αποκλείσει μάλιστα κάθε συνάντηση μαζί του τόσο στο Παρίσι όσο και στην Αθήνα, όπου είχε έρθει.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει έξαλλος και σε ένα ξέσπασμα του τον αποκάλεσε Ολανδρέου, δηλαδή αναξιόπιστο όπως ο Παπανδρέου. Η δήλωση αυτή προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Αθήνα και στο Παρίσι και ο Γάλλος μέχρι πρότινος του κράταγε μούτρα, παρότι ο Τσίπρσς προσπάθησε να αποκαταστήσει την ομαλότητα στις σχέσεις τους με μία ευγενική επιστολή που του έστειλε.

Ο Ολάντ αρνιόταν επίμονα να απαντήσει στο αίτημα για συνάντηση τους στο Παρίσι. Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ, όμως άλλαξε το κλίμα. Ο Ολάντ έστειλε συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον Έλληνα πρωθυπουργό και αμέσως μετά, με άλλο μήνυμα, του πρότεινε να συναντηθούν. Η Μέρκελ έπιασε το νόημα.

Υποψιάζεται ότι ο Γάλλος πρόεδρος μαζί με την Ελλάδα και την Ιταλία ετοιμάζονται δημιουργήσουν μπλοκ και να της χαλάσουν τη δουλειά όσον αφορά την πολιτική της λιτότητας που εφαρμόζεται στην Ευρωπαική Ένωση. Και έσπευσε με τη χθεσινή συνάντησή της με το Γάλλο πρόεδρο να προλάβει δυσμενείς για τη χώρα της εξελίξεις.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί ο Τσίπρας δεν συνεργάστηκε με τον Θεοδωράκη