ΓΙΑΤΙ Ο ΓΙΟΥΝΚΕΡ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΙΚΑΝΟ ΤΟΝ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Απογοητευμένος τόσο από τον Γερούν Νταισελμπλουμ όσο και από τον Μάρτιν Σούλτς για τις συζητήσεις τους με τη νέα ελληνική κυβέρνηση φέρεται, ο Ζαν Κλόντ Γιούνκερ.

Στον πρώτο καταλογίζει έλλειψη προετοιμασίας, ενώ στον δεύτερο ότι τα μηνύματα που μετέφερε στην Μέρκελ και στον Ολάντ, με τους οποίους συνέφαγε το βράδυ της Παρασκευής στο Στρασβούργο, δεν ήταν τα σωστά. Όπως ήδη έχουμε αποκαλύψει, και ο Σόιμπλε είναι οργισμένος για τους ίδιους λόγους με τον Ολλανδό πρόεδρο του Γιουρογκρούπ.

Όμως ο πρόεδρος της Κομισιόν προχωρεί ακόμη περισσότερο στην κριτική για τις επιδόσεις του αντικαταστάτη του στο Γιουρογκρούπ. Τον θεωρεί παντελώς ανίκανο στο χειρισμό του ελληνικού ζητήματος, καθώς όπως λένε συνεργάτες του, είχε ανοίξει μέτωπο με τους Έλληνες αριστερούς με τις θέσεις του υπέρ του Γκρέξιτ, κάτι που από μόνο του προεξοφλούσε την αποτυχία στις πρωτοβουλίες του.

Ο Γιούνκερ δεν έχει κανένα λόγο να υποστηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα. Αντίθετα, έχει λόγους να την εχθρεύεται, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν μπροστάρης στην επίθεση, όταν αποκαλύφθηκε ότι επί πρωθυπουργίας του, το Λουξεμβούργο είχε γίνει καταφύγιο για Ευρωπαίους φοροφυγάδες. Όλα δείχνουν ότι και σε αυτή τη φάση θα στηρίξει την παραμονή της Ελλάδος στο ευρώ και στις διαπραγματεύσεις με το Βερολίνο.

Διαβάστε ακόμα:

Γιατί νευρίασε ο Ντάισελμπλουμ με τον Βαρουφάκη