ΟΙ ΑΤΑΙΡΙΑΣΤΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΣΙΠΡΑ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Ποιοι από τους υπουργούς, αν δεν το ’φερνε η τύχη να είναι στην ίδια κυβέρνηση δεν θα άλλαζαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους λόγω εντελώς διαφορετικών πολιτικών πεποιθήσεων;

Είναι ο Πάνος Καμένος και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αμφότεροι στυλοβάτες της κυβέρνησης, ο ένας από τα δεξιά και ο άλλος από τα αριστερά. Ο αριστερός στυλοβάτης είναι ένας πρώην συνεργάτης του Χαρίλαου Φλωράκη με θητεία στο Πολιτικό Γραφείο και ιδρυτικό μέλος του Συνασπισμού στη συνέχεια. Αγαπημένη του ταινία είναι ο «Νονός» που την έχει δει τουλάχιστον 10 φορές και αγαπημένοι του τραγουδιστές ο Καζαντζίδης και ο Μητροπάνος.

Πιστός στρατιώτης της Αριστεράς παρά τις συντηρητικές καταβολές του, ο 64χρονος μαθηματικός έχει μπεί πολλές φορές στο στόχαστρο του γραμματέα του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα, με αποκορύφωμα μία δημόσια δήλωση για τις σχέσεις του με τον Χ. Φλωράκη.

«Ο Λαφαζάνης ήταν τόσο κοντά στον Χαρίλαο Φλωράκη, ώστε ο Χαρίλαος να τον πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το ΚΚΕ το 1991, στολίζοντάς τον μάλιστα με τέτοιον τρόπο που μόνο ο καπετάνιος ήξερε»!

Και στη συνέχεια: «Πολύ καλύτερα τα ξέρουμε και όσοι συμμετείχαμε στις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής με τον Χαρίλαο - και πριν από το 1991 και μετά, για πάνω από 15 χρόνια - όσο ζούσε. Να σας πω ότι αποκαλούσε, ειδικά αυτόν, αλλά και τους γύρω από αυτόν και τις απόψεις τους, «εκφραστές του επιστημονικού οπορτουνισμού».

Η πλευρά Λαφαζάνη αντέδρασε επίσης έντονα χαρακτηρίζοντας «εμπαθή προσωπική επίθεση», «μικροπρέπειες» και «ευτελές κουτσομπολιό» όσα υποστήριξε ο Δ. Κουτσούμπας. Το θέμα έλαβε προεκτάσεις, καθώς ο Θ. Καρτερός, αρθρογράφος της «Αυγής» και πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, επιτέθηκε στον Δ. Κουτσούμπα: «Όταν ο γενικός του ΚΚΕ γίνεται γενικώς θεία Μαριγούλα και ανατρέχει στον τσελεμεντέ του κουτσομπολιού για να μαγειρέψει βρούβες για τον ΣΥΡΙΖΑ, τότε έχει πρόβλημα», έγραψε.

Σε μόνιμη επίθεση

Ο άλλος στυλοβάτης της κυβέρνησης, ο Π. Καμμένος είναι ο άνθρωπος με τα περισσότερα ανοιχτά μέτωπα. Έχει δεχτεί κριτική για δηλώσεις του για πολιτικά πρόσωπα, ιδιαίτερα όσον αφορά κατηγορίες του περί συνεργασιών τους με εταιρίες διαχείρισης επενδυτικών κεφαλαίων και έχει επικριθεί για την συγγραφή του πρώτου του βιβλίου «Τρομοκρατία, θεωρία και πράξη», όπου υποστήριξε την συμμετοχή πολιτικών προσώπων από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ στην τρομοκρατική οργάνωση 17 Νοέμβρη, κάτι που απεδείχθη ψευδές.

Τον Ιούλιο του 2009 το όνομα του συνδέθηκε με το σκάνδαλο του «συνδικάτου του εγκλήματος» και τον Ιούνιο του 2010 ήρθε σε μεγάλη σύγκρουση με τον πρώην βουλευτή Θ. Τσουκάτο, όταν τον κατηγόρησε για τη συμμετοχή του στο σκάνδαλο της Ζήμενς.

Έχει δεχθεί κριτική για την πολιτική του στάση πάνω στην κρίση χρέους, με ομιλίες σχετικά με την δανειακή σύμβαση του 2010 και για επικλήσεις σε θεωρίες συνωμοσίας, καλώντας σε "εξέγερση" τους πολίτες. Αντιδράσεις προκάλεσε και ανάρτηση στην προσωπική σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του σχολίου για τον σεξουαλικό προσανατολισμό του ομοφυλόφιλου υπουργού Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βέστερβέλλε. Η ανάρτηση αυτή διαγράφηκε την επόμενη μέρα.

Καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής του καμπάνιας ο Καμμένος ήρθε αντιμέτωπος με πολλά πολιτικά κόμματα, εκπρόσωποι των οποίων τον κατηγόρησαν για πολιτικό λαϊκισμό, χαρακτηρίζοντας τον «επικίνδυνο», καθώς και «δημαγωγό». Τον Σεπτέμβριο του 2013, προέτρεψε τους κατοίκους της Χαλκιδικής να λιντσάρουν τον δήμαρχο Σκουριών με αφορμή τη συζήτηση και τις αντιδράσεις για την εξόρυξη χρυσού στη περιοχή. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκε επίθεση στη περιοχή της Αμφιάλης από πλήθος εξαγριωμένων διαδηλωτών

Ύστερα από έρευνα του ΣΔΟΕ το καλοκαίρι του 2013, ο Καμμένος φερόταν να ελέγχεται στενά για παράνομο πλουτισμό καθώς και για φοροδιαφυγή. Απάντησε με μηνύσεις τόσο στο ΣΔΟΕ, αλλά και σε ΜΜΕ που ασχολήθηκαν με το θέμα και έκανε λόγο για συκοφαντική δυσφήμιση. Έχει ανοίξει μέτωπα επίσης με την οικογένεια Παπανδρέου, δημοσιογράφους,τον Α. Γεωργιάδη.

Ένας υπουργός άμυνας με επιθετικές διαθέσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Η πρώτη κωλοτούμπα του Αλέξη