ΓΙΑΤΙ Ο ΚΛΙΝΤΟΝ «ΠΛΕΥΡΙΣΕ» ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Μπίλ Κλίντον τηλεφώνησε στον Αλέξη Τσίπρα για να τον συγχαρεί, αλλά και για να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του. Ξέρει τι κάνει ο Αμερικανός. Γνωρίζει πολύ καλά ότι μία επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ στην Οικονομία θα έχει ευνοική επίδραση και στην δική του οικογένεια, παρότι κανένα μέλος της δεν είναι Έλληνας.

Στη χώρα μας, όμως δραστηριοποιείται ο γαμπρός του Μάρκ Μέζβίνσκι, σύζυγος της μοναχοκόρης του Τσέλσυ. Ο Μάρκ, λοιπόν, έχει λόγους να μην είναι ευχαριστημένος με την πολιτική Σαμαρά και να επιθυμεί αλλαγή. Το hedgu fnde που έχει ιδρύσει συνεταιρικά, έχει υποστεί ζημιές εκατομμυρίων εξ αιτίας ατυχών προβλέψεων για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Οπως αναφέρει η Wall Street Journal, ο Μαρκ και οι δύο συναδέλφοί του από την Goldman Sachs έστειλαν μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ επιστολή σε επενδυτές της εταιρείας τους Eaglevale Partners LP, στην οποία ανέφεραν ότι έκαναν λάθος στις προβλέψεις τους, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια να μειωθούν κατά 3,6% πέρσι.

Ο Mezvinsky παντρεύτηκε την κόρη των Κλίντoν το 2010. Μαζί με τους δύο συνεργάτες του ίδρυσαν την Eaglevale στο τέλος του 2011 με τη βοήθεια στελεχών από την Goldman Sachs, μεταξύ των οποίων ήταν και ο διευθύνων σύμβουλος του οίκου, Λόιντ Μπλανκφάιν.

Το ταμείο κατέγραψε απώλειες 1,96% το 2012, ενώ το 2013 είχε κέρδη 2,06%. Πάντως, όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα στελέχη της Eaglevale εξακολουθούν να πιστεύουν στην άνοδο της αξίας των μετοχών και σκοπεύουν να συνεχίσουν τις επενδύσεις στην Ελλάδα.

Διαβάστε ακόμα:

Το Χάρβαρντ και το ινστιτούτο της αριστεράς