ΜΑΙΜΟΥ ΤΟ ΠΤΥΧΙΟ ΤΟΥ ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Μεγάλη πλάκα σε πανευρωπαϊκή κλίμακα γίνεται από το βράδυ της Τρίτης για την αποκάλυψη του «Independent» ότι ο Ντάισελμπλουμ έχει πτυχίο μαϊμού. Πολλοί αναρωτιούνται: «Μήπως ήταν αυτό που είπε στο αυτί του Βαρουφάκη όταν ο Έλληνας υπουργός αναφώνησε το περίφημο «ουάου».

Ο θόρυβος άρχισε όταν αποκαλύφθηκε ότι ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Γιουρογκρούπ στο επίσημο βιογραφικό ανέφερε, μεταξύ των άλλων, και πτυχία από το University College Cork. Ωστόσο, το ίδιο το πανεπιστήμιο ανακοίνωσε το 2013, ότι ουδέποτε έλαβε κάποιου είδους πτυχίου από το Cork.

Ο Ντάισελμπλουμ, αναγκάστηκε να αλλάξει το βιογραφικό του και πλέον, στην επίσημη ιστοσελίδα της κυβέρνησης γράφει ότι το 1991 «απλώς παρακολούθησε Business economics research σε επίπεδο μεταπτυχιακού». Δεν διευκρινίζει ωστόσο αν έλαβε κάποιο πτυχίο ή master.

Όπως ανακοίνωσε, όμως το UCC, σύμφωνα με τον ιρλανδικό «Independent», ο Γέρούν Ντάισελμπλουμ απλώς φοίτησε για κάποιους μήνες στο ίδρυμα αλλά ουδέποτε απέκτησε τίτλο.

Διαβάστε ακόμα:

Πετάει πάνω σε μαγικό χαλό ο Βαρουφάκης