ΣΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥ ΜΠΕΛΑΝΤΗ ΤΟ ΟΥΖΕΡΙ

 

Άρχισαν τα όργανα, με τη λαϊκή ορχήστρα του Σύριζα. “Το κόμμα κι όχι το υπουργικό συμβούλιο να λαμβάνει τις κυβερνητικές αποφάσεις” υποστηρίζει ο σύντροφος της Αριστερής Πτέρυγας, της πιο ισχυρής συνιστώσας του Σύριζα, ονόματι Δημήτρης Μπελαντής. Έχει δίκαιο ο άνθρωπος, συνταγματολόγος στο επάγγελμα, άσχετο αυτό. Όσα λέει θα μπορούσε να τα ισχυρισθεί κάθε στέλεχος σ' ένα δημοκρατικό κόμμα, συνταγματολόγος, διαιτητολόγος, εντερολόγος, γυναικολόγος, εντομολόγος, όποιος.

Ο λαός ψήφισε Σύριζα, όχι κάποιον Τσίπρα. Ούτε κάποιους υπουργούς. Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί οφείλουν να εφαρμόσουν αυτά που το κόμμα έχει δεσμευθεί. Αυτό, άλλωστε, σημαίνει ψηφίζω Σύριζα, δηλαδή ψηφίζω αυτές τις θέσεις.

Όταν μιλάμε για “Αριστερή Πτέρυγα”, την οποία εκφράζει ηγετικά ο Λαφαζάνης, εννοούμε ότι οι άνθρωποι δεν πατάνε στη γη. Να, όμως, που οι σύντροφοι έχουν δίκαιο, άλλο ότι το “δίκαιο” τους, δηλαδή τη γνήσια κομματική τους θέση θα την καταπιούν και χωρίς σόδα.

Ο Σύριζα έκανε συγκεβέρνηση με το εθνικιστικό κόμμα του Καμμένου, πιο δεξιό από τη ΝΔ. Και γράφει ο Μπελαντής: “Η Ιστορία έχει αποδείξει ότι κανένα κόμμα που κυβερνά, μάλιστα με αστούς συμμάχους δεν είναι αλώβητο από την υποταγή του στη δομή του αστικού κρατικού μηχανισμού”. Δηλαδή; Θα μας καταπιούν οι αστοί, δηλαδή όχι απλά οι της πλάκας δεξιοί, αλλά οι συνειδητοποιημένοι, οι αδιόρθωτοι δεξιοί. Άρα;

“Συνεπώς είναι επιβεβλημένη η κινητοποίηση της βάσης απέναντι στον κρισιογόνο και κοινωνικά καταστροφικό νεοφιλελευθερισμό” λέει από το δικό του ουζερί στον Σύριζα ο Μπελαντής.

“Κινητοποίηση της βάσης” για την Αριστερή Πτέρυγα είναι να λειτουργούν τα κομματικά όργανα του Σύριζα, αυτά να έχουν πρώτο ρόλο, όχι οι υπουργοί. Και ο Μπελαντής ασκεί κριτική στην κυβέρνηση Σύριζα για την υπαναχώρησή της από την προεκλογική δέσμευση περί διαγραφής του ελληνικού χρέους. Όταν, σου λέει, αναγνωρίζουμε το χρέος, κόντρα σ' όσα λέγαμε προεκλογικά, τότε μετά το μεγάλο ενθουσιασμό και τη μεγάλη συναισθηματική ανακούφιση του λαού θα ακολουθήσει η απώλεια εμπιστοσύνης στον Σύριζα.

Διαβάστε ακόμα:

Ο Τσίπρας τα έβαλε με τον Λουδοβίκο!