ΕΛΛΑΔΑ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ!

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα κατά της Ελλάδος έχει εξαπολύσει η Γερμανία, θορυβημένη όχι μόνο από την τροποποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές που προωθεί η Αθήνα, αλλά και με το άνοιγμα στη Ρωσία.

Έτσι λίγες ώρες μετά την απόρριψη από το Βερολίνο του συνόλου των ελληνικών θέσεων για τη νέα δανειστική, η Γερμανίδα υπουργός άμυνας προειδοποίησε την Ελλάδα ότι ρισκάρει τη θέση της στο ΝΑΤΟ με την προσέγγιση προς τη Ρωσία.

Το μήνυμα της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν με τη συνέντευξή της στη «Sueddeutsche Zeitung» της Πέμπτης ήταν σαφές. «Όποιος ζητά αλληλεγγύη, πρέπει και να συμπεριφέρεται αλληλέγγυα». Και τόνισε ότι «...παρ’ όλες τις διαφωνίες για οικονομικά και κοινωνικά θέματα, η Ελλάδα δεν επιτρέπεται να διακινδυνεύσει την εμπιστοσύνη στην αξιοπιστία της σε ό,τι αφορά τα θέματα ασφάλειας, η οποία αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια δεκαετιών».

Η αντίδραση αυτή εκδηλώθηκε λίγα 24ωρα μετά την πρόσκληση που δέχθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς από τον Ρώσο ομολόγό του Σεργκέι Λαβρόφ για να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Πρόσκληση για τη Μόσχα έλαβε όμως και ο υπουργός άμυνας Πάνος Καμμένος, μέσω του πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ελλάδα Αντρέι Μάσλοφ, κατά τη συνάντησή των δύο ανδρών στο υπουργείο, την Τρίτη.

Διαβάστε ακόμα:

Ο ακήρυκτος πόλεμος του Σύριζα με τον Γιούνκερ