ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΝΕΥΡΩΝ

 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Μοιάζει με ανελέητο πόλεμο νεύρων αυτή η αντιπαλότητα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδος –Γερμανίας. Σε κάθε γερμανικό «όχι», πάνω στα φλέγοντα μνημονιακά, η ελληνική πλευρά παρατάσσει ένα «ναι» στη Ρωσία. Η Γερμανία απαντά με ένα «γκρέξιτ» άλλοτε από το ευρώ και άλλοτε από το ΝΑΤΟ.

Και τότε είναι που η Αθήνα επιστρατεύει τα μεγάλα της όπλα. Το «τι έκανες στον πόλεμο Θανάση», θυμίζει τουτέστιν στους Γερμανούς τα κατορθώματα τους στον Πόλεμο. Είναι ό,τι δεν θέλει να ακούει η καγκελαρία. Αν θέλεις να αναγκάσεις έναν Γερμανό να φύγει από μία παρέα, άνοιξε κουβέντα για τον Β' Παγκόσμιο.

Θα μετάνιωσε ασφαλώς η Γερμανίδα υπουργός άμυνας Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιν για τις δηλώσεις της περί εξόδου της Ελλάδος από το ΝΑΤΟ, αν επιμείνει στις σχέσεις της με τη Ρωσία. Η δήλωση του Πάνου Καμμένου ήταν αυτό που λέμε στην Ελλάδα «που σε πονεί και που σε σφάζει».

«Η Ελλάδα, ήταν πάντοτε στο πλευρό των συμμάχων όταν αντέκρουαν τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής. Η συμπεριφορά και οι δηλώσεις Γερμανών πολιτικών που αντικαθιστούν θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ είναι όχι μόνο ανεπίτρεπτες αλλά και εκβιαστικές.

Υπονομεύουν τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς εκτός κι αν η Γερμανία έχει στόχο να διαλύσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ. Πάντως η Ελλάδα δεν προτίθεται να υποκαταστήσει την Γερμανία στις προνομιακές της σχέσεις με την Ρωσία», τόνισε ο υπουργός.

Λίγο μετά η κυβέρνηση ανακοινώνει την τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα – Πούτιν και την πρόσκληση της ρωσικής πλευράς για επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στη Μόσχα στις 9 Μαίου.

Διαβάστε ακόμα:

Φοβερά ευρήματα από την έρευνα για τον Αβραμόπουλο