ΙΝΔΙΑΝΟΣ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ ΣΤΟΝ ΚΑΟΥΜΠΟΥ ΣΟΙΜΠΛΕ

 

Ο Έλληνας είναι μικρός. Δεν είναι Γερμανός, ισχυρός, πλούσιος, αυτάρκης. Ούτε Άγγλος που μέχρι τον πόλεμο κυκλοφορούσε σαν αυτοκρατορία. Σαν λίγος, λοιπόν, σαν αδύνατος ο Έλληνας δεν αντέχει την αλήθεια. Γουστάρει το ψέμα. Το παραμύθι. Το χάδι. Κι εγώ ο αποδυτηριάκιας που δεν μ' αρέσει το μπαλαμούτι, τι να κάνω, να σταματήσω να γράφω; Αυτή τη δουλειά ξέρω εδώ και 374 χρόνια. Και παίζω την ίδια μπάλλα. Να αλλάξω στυλ; Δεν μου πάει. Δεν μου βγαίνει.

Πήγε ο Βαρουφάκης στο Σόιμπλε. Άνετος ο δικός μας. Φοβερό, ε; Σαν ίσος προν ίσον. Απίστευτο. Ο καλός του έργου είναι ο Βαρουφάκης, δηλαδή εμείς οι Έλληνες, και κακοί είναι οι Γερμανοί. Αυτή είναι η μέγιστη χοντρομαλακία. Να βλέπεις τον κόσμο μέσα από το καλό και το κακό, όταν μιλάς για χρήματα. Για δανεικά.

Η αλήθεια είναι ότι εσύ χρωστάς. Και ο άλλος είναι αυτός που περιμένει να τον εξοφλήσεις. Ούτε καλός είσαι, ούτε κακός. Το ίδιο και ο άλλος. Αν εσύ είσαι καλός, αν θεωρείς ότι είσαι καλός τότε κόψε τις παρτίδες σου με τον πούστη. Δεν έχεις καμμία δουλειά με τον κακό, διότι ως κακός πούστης θέλει να σ' έχει μια ζωή από κάτω.

Διαβάστε ακόμα:

Υπέρ Βαρουφάκη και ο Στέφανος Μάνος