Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ ΤΟΥ!

πηγή: Fosphotos
 

Γράφει ο Ισαάκ Διαμαντίδης

Ο Αντώνης Σαμαράς άρχισε την αυτοκριτική του. Και από που νομίζετε; Από τον ορισμό του Δημήτρη Αβραμόπουλου ως Επιτρόπου στην Κομισιόν. Κλαίει και οδύρεται, λένε οι γνωρίζοντες, επειδή χάνει τον άνθρωπο του στις Βρυξέλλες.

Αυτό είναι ή η επιλογή του εκλεκτού του αντιπροέδρου του να γίνει πρόεδρος της Δημοκρατίας, χωρίς να ρωτήσει το κόμμα του. Το κλίμα για τον Αβραμόπουλο είναι βαρύ στη Ν.Δ., παρότι το κόμμα θα τον στηρίξει και στην ψηφοφορία της Παρασκευής.

Την ίδια ώρα, ο Σαμαράς προσπαθεί να κερδίσει χρόνο παραμονής στην ηγεσία της ΝΔ, ενώ στο εσωκομματικό πεδίο έχει αρχίσει να διαμορφώνεται σκηνικό σύγκρουσης. Ο Νίκος Δένδιας που ο Ανειδίκευτος Συνεργάτης, πρώτος από όλους, είχε αποκαλύψει ως επίδοξο αρχηγό της ΝΔ, επιβεβαίωσε εμμέσως τις προθέσεις του, αρνούμενος να αναλάβει τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος, όπως του ζήτησε ο Σαμαράς. Επίσης κατέστησε σαφές ότι δεν επιθυμεί καμία άλλη θέση στο νέο κομματικό οργανόγραμμα.

Με τον τρόπο αυτό, ο πρώην υπουργός πήρε αποστάσεις από την ηγεσία της ΝΔ και την ήττα στις εκλογές, κάτι που ενδέχεται να του φανεί χρήσιμο στο μέλλον. Αντίθετα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που επίσης δεν κρύβει τις αρχηγικές βλέψεις του, ακολουθεί άλλο δρόμο. Μετέχει στα κομματικά δρώμενα ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος για να διαφοροποιηθεί όταν το κρίνει αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμα:

Κίνδυνος ο Σόιμπλε, όχι ο Τσίπρας