ΕΝΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΣΑΝΙΔΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΡΩΣΙΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Να πως βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ των κρατών. Άκοπα και ανέξοδα. Δεν ξέρω αν ήταν ιδέα του Πάνου Καμμένου, ήταν όμως μία πολύ έξυπνη κίνηση διπλωματίας που άρεσε πολύ στους αποδέκτες της, τους Ρώσους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι μετά από αυτό, ζήτησαν από τον υπουργό να επισκεφθεί τη Μόσχα.

Ο Καμμένος, λοιπόν, κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη και του έδωσε την ιδέα να διοργανώσει η χώρα του επιχείρηση ανάσυρσης ενός πολύ σημαντικού για την Ιστορία της χώρας του ναυαγίου. Πρόκειται για ρωσικό σκαρί που είχε ναυαγήσει στους Μέθωνες, μία περιοχή βορειοανατολικά της Λήμνου κατά τη διάρκεια του Κριμαικού Πολέμου, την περίοδο 1854-56.

Ήταν η εποχή της σύγκρουσης της ρωσικής αυτοκρατορίας από τη μία πλευρά και των Άγγλων, Γάλλων και Τούρκων από την άλλη για τον έλεγχο πλουτοπαραγωγικών πηγών της πρώην Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το σκάφος φέρει 50 σιδερένια κανόνια και τρεις μεγάλες άγκυρες. Ο πρέσβυς ενθουσιάστηκε και συνεχάρη τον Έλληνα υπουργό για την ιδέα του. Μόνο που πιθανότατα σε αυτή συμμετείχαν οι επιτελείς του Πολεμικού Ναυτικού τους οποίους και συμβουλεύθηκε πριν από τη συνάντηση του με τον πρέσβη.

Διαβάστε ακόμα:

Η πρώτη κόντρα της Ζωής ήταν με Συριζαίο