Ο ΣΟΙΜΠΛΕ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΚΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

πηγή: Fosphotos
 

Τα μήντια αδικούν τον Σόιμπλε. Τον παρουσιάζουν ότι όποτε απευθύνεται στους Έλληνες χρησιμοποιεί σκληρή γλώσσα. Βοηθάει, βέβαια, και η σκατόφατσα που έχει ο ανάπηρος. Σκληρή, ξερακιανή, βλοσυρή. Ιδανική μούρη γκεσταπίτη. Κι αυτό το φυσικό αυταρχικό ίματζ του γερμανού υπουργού οικονομικών έχει αρπάξει ο φακός και πάνω του χτίζει την ιδέα του αυστηρού, του αδέκαστου, του αδίστακτου, του τιμωρού, του δημίου των Ελλήνων.

Ο Σόιμπλε, όμως, δεν έχει κάτι με τους Έλληνες, ούτε όποτε μιλά απευθύνεται στους Έλληνες. Ο γερμαναράς δεν έχει κάποια πρεμούρα για την Ελλάδα. Είναι ξεκάθαρο ότι όποτε μιλά ο Σόιμπλε σχετικά με το ελληνικό πρόβλημα απευθύνεται στους Γερμανούς. Σε αυτούς δίνει λογαριασμό. Σε εκείνους που ψηφίζουν και στηρίζουν τη γερμανική κυβέρνηση στέλνει τα τελεσίγραφα.

Ο,τι ακριβώς κάνει και ο Τσίπρας δηλαδή. Ο Αλέξης όποτε ανοίγει το στόμα του, δεν μιλά σε Γερμανούς, ούτε σε Ολλανδούς, ούτε σε Σουηδούς και Νορβηγούς. Στους Έλληνες μοιράζει τις ακάλυπτες επιταγές ελπίδας και λέει, όσα λέει, για τα μνημόνια, τη λιτότητα και τις γέφυρες οικονομικής ανάκαμψης.

Διαβάστε ακόμα:

Κυβέρνηση - αντιπολίτευση, ασόβαρη ιστορία