ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Με μία κουβέντα του έξω από το μέγαρο Μαξίμου όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, ο Π.Λαφαζάνης έστειλε στην παράταση το θέμα της επιλογής υποψηφίου προέδρου Δημοκρατίας που θα προτείνει η κυβέρνηση. «Δεν έχει τελειώσει τίποτα δεν το βλέπω να το ανακοινώνει σήμερα. Ρωτήστε το Μαξίμου», είπε ο υπουργός και εκφραστής της Αριστερής Πλατφόρμας στο ΣΥΡΙΖΑ.

Λίγο νωρίτερα όλα ήταν έτοιμα για την ανακοίνωση από τον ίδιο τον πρωθυπουργό του ονόματος του υποψηφίου προέδρου που, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα ήταν ο Δ. Αβραμόπουλος, υποψηφιότητα που βρίσκει σύμφωνη και τη Νέα Δημοκρατία αλλά και τους ΑΝΕΛ όπως άφησε να φανεί ο Π. Καμένος ο οποίος πήρε επίσης μέρος στην κυβερνητική σύσκεψη: «Θα τα πεί όλα ο Πρωθυπουργός σε λίγο» απάντησε. Όταν ρωτήθηκε αν θα έχει ανατροπή η υπόθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας απάντησε «δεν νομίζω» και πρόσθεσε: «Ολα θα πάνε καλά, θα τα πει όλα ο Πρωθυπουργός».

Η εμπλοκή έχει σχέση με αντιρρήσεις που διατυπώθηκαν κυρίως από την πλευρά Λαφαζάνη για την επιλογή Αβραμόπουλου και έπεσαν πάλι στο τραπέζι τα ονόματα της Ιωάννας Καρυστιάνη, του Μανόλη Δρετάκη και του Π. Παυλόπουλου.

Το θέμα του προέδρου κυριάρχησε και στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε χωρίς την παρουσία Τσίπρα, στο οποίο ετέθησαν προβληματισμοί από μέλη του οργάνου. Η απάντηση που δόθηκε ήταν ότι «θα τα πούμε την Τρίτη» που όπως διευκρινίστηκε σημαίνει ότι αναβάλλονται για δύο ακόμη ημέρες οι σχετικές ανακοινώσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Και ο Παυλόπουλος έπαιξε για πρόεδρος