ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΒΑΡΟΥΦΑΚΗ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

πηγή: Fosphotos
 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Κάποιοι μάτιασαν το Βαρουφάκη, αλλιώς δεν εξηγείται η γκίνια που τον δέρνει τελευταία. Αποκορύφωμα των ατυχιών του ήταν η απώλεια της πρωτιάς στη λίστα με τους δημοφιλέστερους της κυβερνητικής παράταξης. Και δεν τον πέρασε κάποιος παιδαράς υπουργός, κάποιο φρικιό του ΣΥΡΙΖΑ, κάποιος τέλος πάντων που να κάνει «κλίκ» στις πλατιές μάζες, αλλά ο Δραγασάκης. Σοβαρός δε λέω, μετρημένος δε λέω, γνώστης του αντικειμένου του, δε λέω, ο κύριος αντιπρόεδρος, αλλά από πού κι ως που δημοφιλέστερος; Εδώ όλη η υφήλιος ασχολείται με τον Γιάνη του ενός νι, τι θέλει και μπερδεύεται ο Γιάννης με τα δύο νι.

Ο Δραγασάκης, «τη βγήκε» στον υπουργό Οικονομικών και στις Βρυξέλλες, στο έκτακτο Γιουρογκρούπ, όπου χωρίς να τον περιμένει κανείς τσούπ ο αντιπρόεδρος. Όλοι, μηδέ εξαιρουμένου και του ιδίου, ήξεραν ότι το βάρος της διαπραγμάτευσης είχε ανατεθεί στον Βαρουφάκη. Σούσουρο στην ελληνική αποστολή. Τυχαίο; Δεν νομίζω.

Η γκίνια όμως του Βαρουφάκη, ας το πω έτσι προς το παρόν για να μην προκαλέσω πανικό στους απανταχού θαυμαστές ου υπουργού, δεν έχει τελειωμό. Μαθαίνω ότι ο υπουργός εμφανίζεται ενοχλημένος και για δύο ακόμη περιστατικά. Το ένα έχει σχέση με την εντολή να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα για να λάβει μέρος στο Κυβερνητικό Συμβούλιο της Παρασκευής, ενώ αυτός ήθελε να παραμείνει στις Βρυξέλλες μέχρι το Γιουρογκρούπ της Δευτέρας για να συνεχίσει τις επαφές.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά το πάνελ των στελεχών που πλαισίωναν τον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου μετά το Γιουρογκρούπ της Πέμπτης. Όλοι ήταν εκεί εκτός του Γιάνη Βαφουφάκη. Τυχαίο; Δεν νομίζω...

Διαβάστε ακόμα:

Μεγάλες απειλές γα Αβραμόπουλο