ΑΠΟΧΩΡΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ!

 

του Ανειδίκευτου Συνεργάτη

Εκπληκτικό. Πρίν από ένα μήνα, δηλαδή γύρω στις 10 Ιανουαρίου, αποχωρούσε από την ενεργό πολιτική με τη διαπίστωση «δεν αρέσω πιά». Την Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου επιστρέφει πανηγυρικά ως πρόεδρος της Δημοκρατίας. Όλα δείχνουν ότι θα αρέσει στους βουλευτές τουλάχιστον τριών κομμάτων.

Η προεδρία της Δημοκρατίας ήταν άλλωστε το πρώτο σκαλοπάτι που πάτησε για να μπεί στην πολιτική, αρχικά ως νομικός σύμβουλος του Κωνσταντίνου Καραμανλή και στη συνέχεια ως βουλευτής και υπουργός επί σειρά ετών. Τελικά, ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν μπορεί να εγκαταλείψει την πολιτική.

Όταν Μιλτιάδης Έβερτ ήταν πρόεδρος της ΝΔ, ο Παυλόπουλος είχε συνδεθεί τόσο πολύ μαζί του, που δεσμεύτηκε να αποχωρήσει από την πολιτική αν αποχωρούσε ο αρχηγός του από την ηγεσία. Και ο μεν Έβερτ έχασε την ηγεσία το 1997, όμως ο Παυλόπουλος έμεινε.

Το ίδιο συνέβη και με τον επόμενο ηγέτη, τον Κώστα Καραμανλή, ο οποίος έχασε την πρωθυπουργία, αλλά ο επί σειράν ετών υπουργός του παρέμεινε στην πολιτική, παρά την αντίθετη δέσμευση του.

Όποιος ήξερε καλά το χαρακτήρα του Προκόπη Παυλόπουλου θα είχε υποψιαστεί ότι κάτι το σοβαρό του συνέβαινε τελευταία. Ο λαλίστατος, συνήθως, πρώην υπουργός άφησε ασχολίαστο το αποτέλεσμα των εκλογών, ενώ δεν πήρε μέρος ούτε στις συγκεντρώσεις βουλευτών της ΝΔ που συζητούν τα μέλλον του κόμματος μετά τη μεγάλη ήττα.

Ο Παυλόπουλος, άλλωστε, δεν τα πήγαινε καθόλου καλά με τον Αντώνη Σαμαρά παρά την κοινή καταγωγή τους από τη Μεσσηνία. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν το απόγευμα ότι η υποψηφιότητα του είχε κλείσει πριν από τις εκλογές, πιθανότητα που ο ίδιος κράτησε μυστική. Αντίθετα, ο άλλος πιθανός υποψήφιος Δημήτρης Αβραμόπουλος περίπου το βροντοφώναζε. Ισως γιατί κάποιοι τον είχαν πείσει ότι η επιλογή του ήταν οριστική.

Διαβάστε ακόμα:

Ρέκορντμαν και παρ' ολίγον πρόεδρος